• Aluminiul este unul dintre cele mai abundente tipuri de metale din lume şi este prezent în foarte multe obiecte şi produse (chiar şi anumite deodorante conţin aluminiu!). Suntem atât de obişnuiţi să folosim folia de aluminiu în bucătărie, atât la gătit, cât şi pentru depozitarea alimentelor, încât nici măcar nu ne întrebăm dacă acest obicei ne poate dăuna în vreun fel. Medicii au ajuns la o concluzie nu tocmai pozitivă: folia de aluminiu alimentară poate să fie foarte dăunătoare pentru creier, dând naştere în timp la o toxicitate care declanşează o mulţime de boli, potrivit Divahair.
  • Ceaiul curăţă arterele, ajută la slăbit şi este o bună terapie împotriva stresului. ceai05Nutriţioniştii îl recomandă celor cu colesterolul crescut, persoanelor cu probleme de greutate, dar şi celor care suferă de insomnii. Ceaiul verde sau de hibiscus, ceaiul alb sau cel de muşeţel sunt sortimente care vă ajută să reduceţi grăsimile din sânge. Totodată, accelerează metabolismul, ajutând la slăbit. Pentru calmare, sunt recomandate ceaiurile de tei, lavandă, valeriană, coriandru, mentă, fenicul, cele din fructe de păducel şi cele din rădăcină de hamei, potrivit doctorulzilei.ro.
  • Renumită pentru conţinutul de antioxidanţi, cacao este un remediu eficient şi pentru cacaoîmprospătarea pielii deteriorate. Cercetătorii europeni au constatat că pudra de cacao este un remediu eficient şi pentru împrospătarea pielii deteriorate, iar efectul consumului acestei băuturi se remarcă la scurt timp de la începerea curei. În paralel cu ceaşca de cacao, ce trebuie băută dimineaţa, orice persoană care are tegumentul deteriorat poate să prepare un unguent dintr-o linguriţă de pudră de cacao şi una de miere, potrivit Click.