- Probele de sânge, cele de urină sau ţesuturi pentru biopsie sunt analizate în laborator pentru identificarea modificărilor caracteristice cancerului. Aceste probe pot arăta prezenţa celulelor canceroase, proteine sau alte substanţe produse de celulele canceroase. Iată câteva analize medicale folosite pentru depistarea cancerului:
* Hemoleucograma. Acest test de sânge frecvent folosit măsoară numărul diferitelor tipuri de celule sanguine dintr-o probă de sânge. * Cancerele de sânge pot fi diagnosticate dacă anumite tipuri de celule sunt anormale ca număr (prea multe sau prea puţine). * O biopsie a măduvei osoase poate ajuta la confirmarea diagnosticului de cancer sanguin, potrivit doctorulzilei.ro.
- Aveţi des senzaţii de oboseală, vă concentraţi greu şi nu vă adunaţi gândurile? În plus, aveţi nevoie de câteva minute bune să vă amintiţi dacă aţi încuiat sau nu uşa la apartament când aţi plecat? E clar, trebuie să oftaţi mai des. Cercetătorii britanici de la Universitatea din Northwestern au convins 60 de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani să facă timp de o săptămână exerciţii de respirat. Cu toţii acuzau înainte probleme de concentrare şi o memorie precară, în ciuda faptului că analizele medicale le ieşiseră bune. În timpul experimentului, voluntarii au ieşit la aer curat timp de cinci minute şi au respirat adânc şi rar, pe nas timp de mai multe ori. Apoi au revenit la birou şi şi-au continuat activitatea, potrivit Click.
- Dacă sfârşitul de an poate duce la depresie din cauza bilanţului unui an negativ, începutul anului poate debuta şi el cu un episod depresiv major, potrivit psihoterapeuţilor. Motivele sunt detaliate mai jos de psihoterapeutul Constantin Cornea, citat de Adevărul. „Sunt persoane care îşi dau seama că şi anul care începe face parte din acelaşi şir, care pare că se repetă, anumite aşteptări rămân neîndeplinite într-o societate din ce în ce mai individualistă”, explică specialistul. Pentru aceste persoane, toţi ceilalţi par să alerge fără noimă, pentru un câştig cât mai mare, cât mai rapid, ce ţine de bani sau de faimă, fără a se mai bucura de clipă, de familie, de realizări. „Iar asta îi face să se simtă singuri, neînţeleşi, neiubiţi pentru că nu vor să îşi trăiască viaţa aşa cum propun reclamele de la televizor sau de pe stradă”.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok