- Un bărbat din California a deschis o nouă afacere prin care doreşte să analizeze ce se întâmplă în organismul uman atunci când primeşte sânge recoltat de la tineri. Jesse Karmazin şi-a deschis o afacere în Monterey, California, pe care a denumit-o ,,Ambrosia”. Firma doreşte să recruteze oameni pentru primele teste clinice din Statele Unite ale Americii construite pentru analizarea modului în care sângele colectat de la persoanele tinere şi introdus în venele persoanelor adulte influenţează organismul acestora, informează Science Alert. O simplă transfuzie cu sânge poate salva viaţa unei persoane care a suferit un accident de maşină sau care trebuie să treacă printr-o operaţie complicată, scrie descoperă.ro.
- Microsoft lucrează la o nouă tehnică de detectare timpurie a cancerului la plămâni, iar istoricul căutărilor pe Internet ale utilizatorilor ar putea fi noua metodă de acest fel. Recentul studiu apare în jurnalul JAMA Oncology şi indică faptul că „analiza de tipare bazată pe istoricul căutărilor oferă oportunitatea de identificare a factorilor de risc şi de a pune la punct noi metode de descoperire timpurie a cancerului pulmonar.” Cu alte cuvinte, căutările pe care le facem zilnic i-ar putea ajuta pe doctori să ne diagnosticheze cu până la un an mai devreme decât folosind metodele standard. Cercetătorii Ryen White şi Eric Horovitz au analizat o serie de căutări anonime efectuate în motorul de căutare Bing, scrie playtech.ro.
- Nutriţionistul Mihaela Bilic ne învaţă cum să reinventăm gătitul în favoarea siluetei. Aceasta a scris pe pagina sa de facebook: „Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii. Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau pe canapea la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri. Dar şi gătitul ăsta poate fi o capcană dacă nu suntem atenţi la ulei. Avem în tradiţiile culinare uleiul ca şi ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu „se pune ulei în cratiţă” (La 100cal/lingura pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta…”, scrie doctorulzilei.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok