Potrivit unui nou studiu, arahidele ar trebui introduse devreme în hrana bebeluşilor – chiar de la vârsta de patru luni – pentru a reduce riscul de alergie, notează BBC, preluat de Hotnews.ro
Studiile au arătat că riscul de alergie la arahide poate fi redus cu mai mult de 80%, prin consumul acestora încă din primele luni de viaţă.
Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase a declarat că această descoperire reprezintă „un pas semnificativ înainte”.
Nivelul de alergie este în continuă creştere în SUA, în prezent fiind de patru ori mai mare decât în anul 2008.
Studiul spune că cei care prezintă alergii sau eczeme severe ar trebui să înceapă să consume arahide între patru şi şase luni, cu supraveghere medicală. Bebeluşilor cu eczeme uşoare ar trebui să le fie introduse arahide în alimentaţie la vârsta de şase luni, pe când celor care nu prezintă eczeme sau alergii, la vârsta de trei ani.
„Ne aşteptăm că punerea în aplicare, pe scară largă, a acestor linii directoare de către furnizorii de servicii medicale vor preveni dezvoltarea alergiilor la arahide şi vor reduce numărul de cazuri de alergii”, a declarat dr. Anthony Fauci, director al Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase.