Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „sub 18 ani” a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a obţinut, în weekend, prima victorie din cadrul fazei de recalificare semifinală a Campionatului Naţional. După ce, în urmă cu o săptămână, au pierdut surprinzător la Buzău, scor 76-78, după un joc controlat în majoritatea timpului, dar în care au avut o cădere inexplicabilă în secvenţa decisivă, băieţii pregătiţi de Robert Munteanu au gestionat, de această dată, mult mai bine situaţia, reuşind să se impună, tot la o diferenţă de doar o posesie, scor 69-66, pe terenul celor de la ABC Laguna Bucureşti.
Deşi conduşi la pauză la o diferenţă „sănătoasă”, 39-26, ploieştenii au revenit în actul secund, graţie unei apărări mult mai exacte şi a unui atac care a speculat la maximum greşelile din tabăra adversă. În aceste condiţii, sferturile 3 şi 4 au revenit baschetbaliştilor de la CSM Ploieşti, 23-15 şi, respectiv, 20-12, „parţiale” ce au înclinat, la final, balanţa în favoarea oaspeţilor. Cu o victorie şi o înfrângere după primele două etape, elevii lui Robert Munteanu vor susţine, la finalul săptămânii, primul test pe teren propriu, în compania formaţiei CSŞ Tulcea.
Pentru CSM Ploieşti au evoluat: Antonio Crăciun (20 puncte), Mugur Tudorache (14), Horia Scărlătescu (10), Călin Dumitru (8), Mircea Topologeanu (8), Teodor Mistodinis (7), Adrian Răducanu (2), Justin Tăicuţu, Pavel Costea, Andrei Oprea, Sebastian Manu şi Mihnea Vrabie.