Sunt mulţi fotbalişti prahoveni bunicei, buni chiar, cu care un Petrolul stabil financiar ar defila şi prin Liga a III-a, nu numai „la judeţ”. Dacă acest club va putea oferi salarii, în liga a III-a, de 2500 de ron lunar, prime de obiectiv şi alte bonusuri, în foarte scurt timp, curtea arenei „Ilie Oană” ar fi plină de prahoveni care vor prefera să joace acasă, decât să se chinuie pe cine ştie ce „coclauri” pentru o pâine. Iar dacă oraşul Ploieşti nu poate avea o astfel de „potenţă financiară”, ce rost mai are să vorbim de fotbal…
Credeţi că Sorin Ciobanu nu s-ar întoarce din Austria? Că Florin Istrate nu ar lăsa Zalăul, ca să vină aproape de casă? Sau Constantin Stoica, de la Vâlcea, Roberto Alecsandru, de la Juventus, Preda – ex Tulcea şi Berceni, Panait de la Călăraşi sau Frâncu de prin Cipru?
Iar lista s-ar putea mări, oricând, odată cu „atacul” spre divizia B şi cu un nou „pas înainte”, financiar, cu Ionuţ Şerban, Bogdan Şandru şi chiar Sergiu Arnăutu! Nu ar mai fi nevoie de „importuri”, s-ar putea face un grup frumos, o familie, care să progreseze fără probleme, măcar până se ajunge în Liga I! Singura problemă rămâne… cine dă banii!