Petre Apostol

Pe pârtia de la Oberhof, din Germania, a avut loc ediţia din acest sezon a Campionatelor Europene de Sanie pentru juniori. Printre sportivii prezenţi la competiţie s-au regăsit şi reprezentanţi ai României, pentru lotul naţional tricolor cele mai bune rezultate fiind obţinute de concurenţi de la CSO Sinaia, Andrei Turea – la masculin, Carmen Manolescu – la feminin, Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun – la dublu, pregătiţi de antrenorii Alexandru Comşa (antrenorul lotului naţional), Corina Drăgan şi Liviu Turea (directorul CSO Sinaia).
Medaliaţi de două ori în actuala ediţie a Cupei Mondiale la juniori, sportivii prahoveni au avut rezultate onorabile, clasându-se la mijlocul ierarhiilor. Dublul format din Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun a stabilit cel mai bun rezultat dintre concurenţii prahoveni la Europene, ocupând locul 11, dar sosind la mai puţin de o secundă de prima poziţie.
Sportivii prahoveni, care ocupau locul 8 înainte de ultima secţiune cronometrată în ambele manşe disputate, au încheiat cu un timp total de 1.18,042 minute, la 0,987 secunde de campioni, germanii Hannes Orlamunder şi Paul Gubitz. De remarcat că pentru România au mai concurat şi Angel Kozak şi Cristian Tudor, de la CSŞ Sinaia, sosiţi pe locul 13, cu o întârziere de 1,351 secunde.
La masculin, Andrei Turea a ocupat locul 15, deşi după prima manşă stabilise al 13-lea timp. În total, sportivul de la CSO Sinaia a încheiat cu timpul de 1.32,845 minute, cu o întârziere de 2,022 secunde faţă de câştigător, Max Langenhan, reprezentantul gazdelor.
La feminin, Carmen Manolescu s-a situat pe locul 21, după ce mare parte a întrecerii s-a aflat în jurul poziţiei 16, însă a pierdut mai bine de jumătate de secundă din cauza unei erori la finalul primei manşe. Tânăra sportivă prahoveană a sosit cu timpul de 1.25,644 minute, la 2,311 secunde de învingătoare, germanca Jessica Tiebel.
Sportivii de la CSO Sinaia au reprezentat România şi în concursul pe echipe, la care aceştia au sosit pe locul al şaselea, la mai puţin de o secundă şi patru zecimi de ultima treaptă a podiumului, proba fiind câştigată de selecţionata Germaniei, la aproape o secundă înaintea Italiei.
Competiţia de la Oberhof a contat şi pentru cea de-a patra etapă a Cupei Mondiale, iar cu rezultatul înregistrat în proba de ştafetă, România se menţine pe locul secund în clasamentul general, la doar 10 puncte în urma Rusiei. Învingătoarea titlului european, echipa Germaniei, ocupă de-abia locul 4, la 90 de puncte în urma României, însă, de menţionat că germanii nu au participat la primele două runde, la Calgary (Canada).
De asemenea, în clasamentele Cupei Mondiale, la dublu, Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun se menţin aproape de podium, ocupând poziţia a cincea, Andrei Turea se află pe locul 8, la masculin, iar Carmen Manolescu se situează pe locul 13, la feminin.