Petre Apostol

Duminică, 8 ianuarie, va avea loc un eveniment deosebit pentru ciclismul prahovean, fiind programată o revedere a foştilor ciclişti care au activat la cluburile Metalul Plopeni, Voinţa Ploieşti, Petrolul Ploieşti, Conpet Ploieşti, mulţi dintre ei devenind nume importante ale acestei discipline olimpice. Printre invitaţii speciali se numără antrenorii Constantin Ciocan, Cornel Popa, Vasile Ionescu, Eugen Dulgheru şi arbitrul principal Ion Dolete.
Evenimentul este unul cicloturistic, urmând să aibă loc o deplasare, pe biciclete, între Ploieşti şi Plopeni, dacă vremea va permite. Reuniunea participanţilor este programată în jurul orei 10:30, la sediul secţiei de ciclism a Clubului Sportiv Petrolul Ploieşti, de lângă Stadionul „Ilie Oană”, după care se va pleca spre Plopeni, având ca punct fix de alimentare Stadionul „Metalul” din Plopeni, după parcurgerea a două ture prin centrul oraşului.

Veste tristă de peste Ocean

La finalul anului trecut, lumea ciclismului a primit o veste tristă, după ce marele fost sportiv Constantin „Gigi” Dumitrescu s-a stins. Originar din Băicoi, unul dintre cei mai valoroşi ciclişti ai României a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, în Statele Unite ale Americii, la San Diego, locul în care se stabilise de mai bine de 40 de ani.Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit în ultimii doi ani, suferind şi un accident vascular, în urma căruia a fost nevoit să renunţe la iubirea sa de o viaţă: bicicleta.
Câştigător a trei ediţii ale Turului României, Constantin Dumitrescu a evoluat la Progresul, CCA (Steaua), Flacăra Roşie, fiind şi component al lotului naţional, iar în 1968 a găsit oportunitatea de a pleca din ţară, stabilindu-se o perioadă în Franţa. Printre performanţele sale s-au mai numărat şi două podiumuri la Cursa Păcii, care, pe vremuri, reprezenta cea mai importantă competiţie a cicliştilor amatori, în perioada comunismului cicliştii români neavând voie să facă pasul spre ciclismul profesionist.