Petre Apostol

Timp de două săptămâni, la Sala „Olimpia” din Ploieşti se poate vedea volei de nivel internaţional, echipele naţionale ale României luptându-se pentru calificările la Campionatele Mondiale U20, respectiv Campionatele Europene U18.
Iar aceste turnee vin după ce, la finalul anului trecut, echipa masculină Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat în Sala „Olimpia” în cupele europene, fiind pentru prima dată după sezonul 2004/2005 când o formaţie ploieşteană de club a evoluat la nivel internaţional.
Astfel, după ce acest sport a cunoscut în Prahova un declin în ultimii zece ani, acum, având şi o echipă în topul naţional, la nivelul seniorilor, voleiul din Ploieşti pare să cunoască un reviriment, prezenţa loturilor naţionale, chiar şi de U20 şi U18, atrăgând cu sine şi un interes sporit al oficialilor din fenomen. Pasul următor pentru voleiul ploieştean ar fi crearea unor condiţii prielnice pentru dezvoltarea copiilor şi juniorilor, existând o bază de plecare, deja, prin secţia de volei de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINFOMEDICA
Articolul următorFilmul zilei: Aliatul 2D