F.T.

Polițiștii feroviari au desfășurat, în perioada 20 – 21 ianuarie, mai multe acțiuni care au vizat atât siguranța transporturilor feroviare, cât și combaterea călătoriilor frauduloase.
În urma controalelor, oamenii legii au constatat 22 de infracţiuni – dintre care patru de natură judiciară, 14 de natură economică și patru de altă natură. Au fost, de asemenea, aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.040 de lei.
Dintre sancţiunile aplicate, cele mai multe sunt prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, celelalte privind acte normative privitoare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, la abateri privind transporturile pe căile ferate române etc.
De asemenea, în urma controalelor desfășurate în perioada menționată, au fost confiscate bunuri în valoare de 18.330 de lei și au fost identificaţi 443 de călători care circulau fraudulos. Acestora din urmă li s-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare totală de 6.315 lei.