Cortina Circului Ringling Bros. and Barnum & Bailey coboară pentru ultima oară cu spectacolul „The Greatest Show on Earth”, ce va avea loc în luna mai, relatează Associated Press. Decizia de a închide circul iconic american după 146 de ani a survenit în urma mai multor factori, au declarat directorii companiei. Printre motive figurează numărul scăzut al spectatorilor, combinat cu costurile ridicate de întreţinere, schimbarea gustului publicului şi luptele continue cu grupurile care susţin drepturile animalelor. „Nu a fost o decizie oarecare. Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă de luat atât pentru mine, cât şi pentru întreaga mea familie”, a declarat Kenneth Feld, preşedintele şi directorul executiv al Feld Entertainment.
Compania a făcut publică decizia printre angajaţii circului sâmbătă noapte, după spectacolele din Orlando şi Miami. Ringling Bros are în turneu două circuri în prezent şi va susţine 30 de spectacole din luna ianuarie până în mai, în oraşe precum Atlanta, Washington, Philadelphia, Boston şi Brooklyn. Spectacolele finale vor fi în Providence, Rhode Island, pe 7 mai şi în Uniondale, New York, la Nassau County Coliseum, pe 21 mai.
Circul, cu animalele sale exotice, costume pestriţe şi acrobaţi care sfidează moartea, a fost o piatră de temelie din industria de divertisment din SUA de la lansarea sa, la mijlocul anilor 1800.