Știința Bacău – Tricolorul LMV Ploiești 0:3 (20:25, 14:25, 27:29)

Petre Apostol

Sala Sporturilor, Bacău; spectatori: 200 persoane.
Știința Bacău: Ivankovic, Someșan – extreme, Cimili, Marinca – centri, Ivkovic – coordonator, Csoma – universal, D. Ghimeș – libero; au mai intrat Vițelaru – extremă, A. Voinea – centru, Sărăcuțu – extremă, Purice – universal; rezerve neutilizate: Tîrcavu – centru, Cazacu – coordonator, Todoruț – libero.
Antrenori: Corneliu Păduraru, Eusebiu Țurcanu.
Tricolorul LMV Ploiești: Centelles, Milivojevic – extreme, Zhylinskyi, Riabukha – centri, Carrasco – coordonator, Vargas – universal, Skundric – libero; au mai intrat: Grigoraș – universal, F. Voinea – extremă, C. Ghimeș (căpitan) – coordonator; rezerve neutilizate: Aleksic, Dushkov – centru, Farcaș, Rutecki – extreme.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Arbitri: Florin Dimachi (Galați), Ioan Bîrsan (Iași).
Observator FRV: Adrian Pustiu (Braşov).

Campionatul de volei masculin Divizia A1 s-a reluat la finalul săptămânii trecute, iar echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești a debutat în 2017 cu un succes în deplasare, reușind să învingă formația Știința Bacău, într-un meci contând pentru etapa a III-a din returul Fazei I.
Echipa pregătită de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a obținut toate cele trei puncte puse în joc în partida din Bacău, în plus adjudecându-și victoria în minimum de seturi.
Actul întâi al partidei a fost echilibrat, Tricolorul LMV aflându-se în frunte din start. Formația ploieșteană s-a desprins la două puncte, scor 5:3, apoi la 9:7, dar gazdele au avut răspuns de fiecare dată, egalând situația pe tabelă, menținând echilibrul.
Însă, echipa ploieșteană s-a desprins decisiv de la scorul de 16:16, prin trei puncte la rând, iar Știința Bacău nu a mai reușit să recupereze din ecart, ba, mai mult, Tricolorul LMV s-a distanțat în final, adjudecându-și actul cu scorul de 25:20.
Momentul bun al Tricolorului LMV din finalul setului întâi a continuat și în actul secund, set dominat cu autoritate de jucătorii pregătiți de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu. Tricolorul LMV a început setul cu cinci puncte consecutive, distanțându-se, apoi, tot mai mult, la 11:4, respectiv 16:7, diferența depășind chiar și zece puncte, scor 23:11. În cele din urmă, setul a revenit echipei ploieștene cu scorul de 25:14.
Setul al treilea părea că va continua în același ritm ca actul anterior, după ce ploieștenii au început în forță, conducând cu 3:0, respectiv 6:1. Dar, Știința Bacău a reușit să găsească o portiță în defensiva ploieșteană, revenind în joc și preluând chiar conducerea (pentru prima dată în meci), după un parțial de 7:2, scor 10:9.
Ploieștenii au replicat, revenind în frunte, scor 13:11, dar gazdele au avut, de asemenea, răspuns, preluând controlul din nou, după un parțial de 6:2, prin care s-au desprins la două puncte, scor 17:15. Tricolorul LMV a egalat la 18, Știința a refăcut imediat ecartul de două lungimi, scor 20:18, iar echipa ploieșteană a restabilit încă o dată egalitatea, scor 20:20.
Elevii antrenorilor Stancu și Marinescu au revenit în frunte, la 23:21, dar Știința Bacău a fost prima echipă care a ajuns la minge de set, scor 24:23. Tricolorul LMV a salvat, apoi, trei oportunități ale gazdelor de a închide setul, iar la 27:26 a dat lovitura de grație, punctând de trei ori la rând, adjudecându-și actul, scor 29:27, obținând victoria în minimum de seturi.
Pentru Tricolorul LMV urmează, în această săptămână, două meciuri pe teren propriu, în Sala „Olimpia”, întâlnind, mai întâi, miercuri, pe VCM LPS Piatra Neamț, în restanța din etapa a II-a a returului Fazei I, iar apoi pe Știința Explorări Baia Mare, sâmbătă, ambele partide urmând să înceapă de la ora 18:00.