Cei doi jucători aduşi în prima parte a sezonului la Petrolul, din Capitală, pentru a pune umărul la „continuarea legendei” – Jean Prunescu (fotbalist cu câteva prezenţe în Liga I chiar, în tricoul celor de la Gloria Buzău) şi Ilie Dumitrescu (mijlocaş adoptat foarte repede de galerie datorită golurilor marcate)au pobleme medicale şi ratează, deocamdată, programul normal de pregătire al lotului condus de Octavian Grigore.
Apărătorul central Prunescu acuză probleme medicale, încă de anul trecut, probleme nerezolvate până în acest moment, astfel că folosirea sa în primul amical al iernii, cel de sâmbătă, ora 13,00, când „52-ul” dă piept cu divizionara secundă Dacia Unirea Brăila, este puţin probabilă. BUCURESTENI B 26
În schimb, vestea foarte bună pe care Grigore o aştepta de săptămâni bune, este reprezentată de transferul lui Roberto Alecsandru, fostul junior petrolist care bifa prezenţe în Liga I pentru Petrolul, chiar ca titular în unele meciuri, fiind aproape de a fi convins să se alăture „haitei”, după despărţirea de Juventus Bucureşti – unde nu a jucat decât foarte puţin, sub comanda lui Daniel Opriţa. Ar fi a patra “repatriere importantă”, din această iarnă, după cele ale lui Nini Popescu şi George Ghiţă (reveniţi după experienţa nefericită de la Gloria Buzău, dar care nu au, încă, drept de joc) şi Radu Alexandru – un alt tânăr jucător petrolist, revenit după o “aventură” la Oradea, unde nu a bifat prea multe minute, la Luceafărul. Jucători importanţi însă, veniţi de la nivel superior, “petrolişti get-beget”, lucru ce poate ajuta foarte mult la capitolul “identitate şi imagine”, fără a mai vorbi de plusul valoric.
Şi Ilie Dumitrescu a sărit peste majoritatea şedinţelor de pregătire, tot din cauze medicale, în cazul acestuia fiind posibilă chiar o despărţire, în această iarnă, jucătorul, care şi-a deschis o afacere, în Bucureşti, având un program tot mai încărcat, dificil pentru a rămâne „navetist” pe ruta „Capitală – Republică”.