După o iarnă în care, din Liga I, şi aşa slabă şi în cădere liberă din punct de vedere al asistenţei, s-a vândut „tot ceea ce a avut preţ”, astăzi încep meciurile oficiale din 2017.
Cu câteva milioane de euro intrate în conturile cluburilor Dinamo, FCSB şi Craiova , din „export”, respectiv Astra „venituri din Europa League”, cu alte câteva echipe (Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani) care s-au mulţumit şi cu „suta de mii”, pentru orice jucător, numai să încaseze ceva – fără a conta că respectivii jucători au mers în Malaezia, Ungaria sau cine ştie prin ce „coclauri fotbalistice) cu aceleaşi echipe insolvente şi care adună ce găsesc pe la alte desfiinţate (din Liga a II-a chiar) pentru a continua competiţia (vezi ASA Târgu Mureş şi Pandurii), primul nostru eşalon va fi mai sărac decât până acum! De fapt, mai chinuit ca niciodată, terenurile îngheţate bocnă şi cazurile incredibile apărute din cauza acceptării insolventelor în Liga I întregind un tablou rece şi sumbru. Cum să se ajungă ca un jucător să fie nevoit să dea banii înapoi, după ce a jucat pentru ei, la CFR Cluj (vezi cazul Voiculeţ), pentru că instanţele civile au constatat că nu avea contract înregistrat? Cine din Ligă sau FRF răspunde că unui fotbalist i se poate „lua casa”, la propriu, după ce a muncit onest pe teren?
Cum, din păcate, deja, fotbalul nostru se află într-o „campanie neelectorală continuă”, cu trădări şi intrigi la cel mai înalt nivel, cu „tabere” care se luptă pentru ultimele firimituri, Liga I – eşalonul care trebuie să fie „locomotiva” fotbalului românesc – pleacă la drum în condiţii grele de tot! Bine că afară e vopsit gardul…