• Modul în care scriem nu oferă informaţii preţioase doar despre tipul de personalitate pe care îl avem, ci şi despre starea noastră de sănătate. Conform mai multor studii adunate laolaltă într-un raport publicat de National Pen Company, acesta reprezintă un indicator de încredere pentru depistarea din timp a anumitor afecţiuni. Specialiştii spun că particularităţile scrisului scot la iveală diferite probleme de sănătate cu care ne putem confrunta, cum ar fi: tensiune arterială, boala Alzheimer, boala Parkinson şi schizofrenia, conform dailymail.co.uk, citat de Divahair.
  • Obiceiurile nesănătoase, inclusiv fumatul, consumul băuturilor alcoolice şi kilogramele în plus, reduc speranţa de viaţă cu până la 32 de ani, spun cercetătorii. Combinaţia dintre bolile de inimă şi diabet pot tăia aproximativ 10 ani din viaţă. Iar o persoană care a fost diagnosticată cu diabet şi a suferit şi un accident vascular înainte să împlinească 40 de ani poate trăi cu 23 de ani mai puţin. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat date de la peste un milion de persoane. De asemenea, studiile au arătat că atât bolile de inimă cât şi diabetul pot fi prevenite prin menţinerea unei greutăţi corporale echilibrate, o dietă sănătoasă, exerciţiile fizice regulate şi renunţarea la fumat, notează doctorulzilei.ro.
  • Ştiaţi că, lansate pe piaţă în anii ’50, iniţialul scop al pilulelor contraceptive era acela de a trata tulburările menstruale? E vorba despre simptome supărătoare cu care se confruntă milioane de femei: dureri abdominale, un flux menstrual crescut, un ciclu menstrual cu durata variabilă, menstruaţii prea lungi. La acel moment, efectul contraceptiv era numai un efect secundar. Însă, peste numai doi ani, jumătate de milion de femei deja le foloseau exclusiv pentru efectul contraceptiv. În anul următor, primele pilule create special pentru efectul contraceptiv au fost aprobate de către autorităţile competente, potrivit Unica.