- Mergeţi la medicul de familie şi solicitaţi efectuarea analizelor medicale de rutină. Astfel, veţi putea depista din timp eventuale probleme de sănătate. Este important ca medicul să cunoască istoricul familial de boli (afecţiuni prezente la părinţi sau fraţi) pentru a putea recomanda din timp anumite analize. Copiii luaţi în evidenţă de medicul de familie sunt monitorizaţi încă de la naştere. Medicul urmăreşte parametri precum auzul, văzul, greutatea şi dezvoltarea generală. La copii, în general, nu sunt indicate analizele de rutină decât dacă apar simptome precum paloarea, cearcănele, inapetenţa, retardul de dezvoltare (greutate şi înălţime), infecţii respiratorii frecvente, iritabilitate, somnolenţă, apatie. În astfel de situaţii, se recomandă: hemograma, sumarul de urină şi urocultura, radiografia pulmonară (dacă există suspiciuni de pneumonie), examen O.R.L. şi examen coproparazitologic, scrie doctorulzilei.ro.
- Limba poate să ofere multe informaţii despre starea de sănătate a unei persoane. De aceea, este indicat să fie examinată atent şi să se observe dacă se petrec schimbări la nivelul acesteia. Spre exemplu, crăpăturile de pe limbă reprezintă un indiciu al anumitor afecţiuni. Fisurile care apar pe suprafaţa limbii nu au la bază întotdeauna o cauză medicală, însă totul depinde de aspectul pe care îl au acestea. Aşadar, e foarte important să nu se neglijeze semnele pe care le transmite organul vorbirii, concluzionează Divahair.
- Cunoscut drept cel mai puternic medicament antiinfecţios, propolisul poate distruge zeci de bacterii, virusuri şi ciuperci parazite. Tinctura: acest remediu îl putem prepara şi noi, acasă. Punem într-un borcan 15 linguri rase de propolis, peste care adăugăm două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat două săptămâni, timp în care se agită zilnic, după care se filtrează. Tinctura rezultată va fi pusă în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează din acest remediu câte 50 de picături, puse pe puţină pâine uscată sau în miere, de patru ori pe zi, informează Click.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok