V. S.

Consiliul Superior al Magistraturii a înregistrat, ieri, solicitarea Inspecției Judiciare de a-l suspenda din funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina pe fostul procuror DNA Mircea Negulescu, poreclit „Portocală”, la numai o zi după ce Secția Procurori a CSM a acceptat cererea acestuia de încetare a activității la Direcția Națională Anticorupție Ploiești și de transferare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Ieri, CSM a dat publicității un comunicat de presă prin intermediul serviciului de specialitate: „Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în cursul după-amiezii de azi, 17 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată Nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a domnului Negulescu Mircea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, pentru soluţionare în raport de dispoziţiile art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, republicată”.
Potrivit articolului de lege menționat, “pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”.