Petrolul Ploiești – Tineretul Berceni 12-0 (9-0)

Chitic Bogdan

La, foarte probabil, ultimul test cu caracter amical înaintea reluării competițiilor oficiale, Cupa României, faza pe județ, și returul Ligii A Prahova, Petrolul nu a avut milă de mai slab cotataTineretul Berceni, din Superliga B, căreia i-a administrat o înfrângere categorică, scor 12-0, atât prin proporțiile scorului, cat și prin maniera de joc.
În fața a peste 200 de spectatori, care au ales să fie din nou alături de favoriții lor, pe o vreme deloc prietenoasă, băieții lui Octavian Grigore au avut nevoie de mai puțin de 10 minute pentru a deschide scorul, prin Dragoș Gheorghe. Au urmat apoi, goluri „în cascadă” la poarta celor din Berceni, „veteranii” Daniel Chiriță și Claudiu Tudor, ultimul din lovitură de pedeapsă, trecându-și și ei numele pe lista marcatorilor. După 9-0, la pauză, ploieștenii au mai redus turația motoarelor în partea secundă, când Tavi Grigore a rulat întreg lotul avut la dispoziție, doar „rezervele” Dănuț Iancu și Michel Jipa (2) mai modificând tabela.
În total, opt jucători au punctat pentru Petrolul în meciul de la Parcul Muncipal Vest, găzarii obținând a doua victorie pe „sinteticul” de la ieșirea din Ploiești, după cea obținută în urmă cu două săptămâni, împotriva divizionarei secunde Dunărea Brăila, scor 2-1. De menționat ar fi că, la acest joc, atacantul Roland Stănescu a bifat prima apariție în tricoul „galben-albastru”, jucătorul venit de doar câteva zile în angrenajul „lupilor” evoluând pe tot parcursul reprizei secunde și trecându-și în cont câteva șanse bune de gol.
Dacă starea vremii și a terenurilor din județ o va permite, Petrolul va juca primul meci oficial la finalul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 25 februarie, când are programat jocul din deplasare, cu Rapid Mizil, contând pentru optimile de finală ale fazei județene a Cupei României.

Cristi Vlad, sărbătoritul zilei

Cristi VladVictoria categorică obținută în fața Tineretului Berceni a fost cadoul ideal pentru președintele executiv al Petrolului, Cristi Vlad, cel care, sâmbătă, a împlinit frumoasa vârstă de 40 de ani. Acesta a fost felicitat de întreg staff-ul tehnic și de jucători, iar, între golurile înscrise de formația ploieșteană, a avut timp și pentru câteva poze alături de suporteri, care l-au „solicitat” la marginea terenului.
Stadion: Parcul Municipal Vest. Spectatori: circa 200. Am marcat: D. Gheorghe (9, 18), Vintilă (29, 36), Chiriță (26), Cl. Tudor (28, penalti), Catană (31, 45), Nițescu (38), Jipa (47, 87), Iancu (59).
Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru, R. Alecsandru, Prunescu, Velisar – D. Chiriță – Catană, Cl. Tudor, Nițescu, D. Gheorghe – Vintilă. Au mai jucat: Nițache, Chiș – Panait, Ghiță, Ursu, I. Dumitrescu, Jipa, Iancu, R. Stănescu, Butufei. Antrenor: Octavian Grigore.
Au arbitrat: Ovidiu Oprea – Louis Oprescu și Gabriel Răduță (toți din Ploiești).

Alte meciuri amicale:
AFC Băneşti-Urleta – Tricolorul Breaza 6-3
CS Păuleşti – CS Cornu 5-1
CS Blejoi – Petrolul Băicoi 3-1
CSO Teleajenul Vălenii de Munte – Real Rio Cocoşeşti 3-0
Avântul Măneciu – CS Brazi Negoieşti 2-8
AFC Brebu – Muntenii Câmpina 0-2