Recent, Muzeul Judeţean de Ştiintele Naturii Prahova a organizat, la Muzeul Național Liechtenstein, o inedită expoziţie prin intermediul căreia s-au putut face cunoscute, încă o dată, punctele de atracţie ale judeţului. Concret, pe data de 25 ianuarie, la Muzeul Național Liechtenstein, a avut loc vernisarea expoziției cu tema “Imaginarul Naturii și al Corpului Uman”, în cadrul căreia au fost prezentate cele mai importante zone din județ cu titlul „Obiective culturale și turistice din Prahova”. Această expoziție s-a putut realiza ca urmare a punerii în practică a unui proiect european, accesat de muzeul prahovean, finanțat de Norvegia, Islanda și Liechtenstein, pentru deplăsări externe. Proiectul a vizat ca ambele instituţii muzeale – cele din Prahova şi Liechtenstein – să realizeze, în mod independent, o expoziţie şi s-o prezinte publicului la muzeul partener în proiect până la data de 1 septembrie 2017. De altfel, cu ocazia Zilelor Internaționale ale Culturii, Muzeul Județean de Știinţele Naturii Prahova a organizat, pe data de 16 ianuarie 2017, expoziția „Vizită la Muzeul Național Liechtenstein – Vaduz”.
Vernisarea expoziţiei din Prahova la Liechtenstein s-a bucurat de un real succes, fiind prezenţi directorul Muzeului Național Liechtenstein – dr. prof. Rainer Vollkommer, excelenţa sa alteța regală – dr. Hildegard de Liechtenstein, dar şi secretarul general al Ministerului Culturii din Liechtenstein şi reprezentanţi ai Ambasadei României în Elveţia.
Cu acest prilej a fost lansat și prezentat noul pliant al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, într-o formă nouă informatizată, ce conține o aplicație IT de tip realitate adăugată numită „Aurasma”. Cu această ocazie s-au pus bazele unei noi colaborări muzeale internaționale între cele două instituții culturale.