Petre Apostol

Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia continuă să scrie istorie la nivel internaţional prin echipajul de bob feminin alcătuit din Maria Constantin şi Andreea Grecu, pregătit de antrenorul Paul Neagu. După ce, în urmă cu doi ani, deveneau primele sportive din România câştigătoare ale Cupei Europei, duminică, pe pârtia de la Königssee, din Germania, au realizat o nouă referinţă nu doar pentru bobul românesc, ci şi pentru sportul internaţional.
Maria Constantin (25 ani) şi Andreea Grecu (21 ani) au obţinut medalia de bronz la Campionatele Mondiale în proba pe echipe la bob şi skeleton, într-o formaţie din care au mai făcut parte patru reprezentanţi din Germania: Anna Fernstädt, Alexander Gassner – ambii la skeleton, Richard Oelsner, Marc Rademacher – echipajul de bob masculin. A reprezentat o mare filă de istorie pentru sport la nivel internaţional, fiind pentru prima dată când o echipă alcătuită din sportivi din mai multe naţiuni a cucerit o medalie la o ediţie a unui Campionat Mondial.
Echipa internaţională din care au făcut parte cele două sportive de la CSO Sinaia a încheiat competiţia cu timpul total de 3:22.69 minute, înregistrând o întârziere de numai 85 de sutimi de secundă faţă de campioană, prima formaţie a Germaniei – alcătuită din Axel Jungk, Mariama Jamanka/Franziska Bertels, Jacqueline Lölling, Johannes Lochner/Christian Rasp, şi la 25 de sutimi de secundă de medaliaţii cu argint, tot din Germania – Christopher Grotheer, Stephanie Schneider/Lisa Marie Buckwitz, Tina Hermann, Johannes Lochner/Philip Wobeto.
După ce reuşiseră o performanţă foarte bună cu o zi în urmă, când au încheiat la mai puţin de o secundă şi jumătate de podium la proba de bob feminin a Campionatelor Mondiale, Constantin şi Grecu au stabilit al optulea timp din concursul pe echipe în cadrul secţiunii lor, cea de-a doua a concursului. Sportivele tricolore au fost la 53 de sutimi de secundă de timpul stabilit de campioana mondială de la bob feminin, americanca Elana Meyers Taylor, care a făcut echipă cu Lolo Jones de data aceasta, însă formaţia din SUA a încheiat competiţia pe locul al şaptelea, la peste o secundă de selecţionata româno-germană medaliată cu bronz.
De remarcat că, în afară de Alexander Gassner (care a stabilit timpul de referinţă la skeleton în concursul pe echipe de la Königssee), toţi ceilalţi componenţi ai echipei internaţionale sunt juniori în acest sport. În plus, Richard Oelsner este deţinătorul titlului mondial de juniori la bob masculin 2 persoane, în postura de pilot, iar Anna Fernstädt – cea mai tânără din echipa internaţională, în vârstă de 20 de ani – a cucerit medalia de bronz la skeleton pentru junioare chiar anul acesta.