Potaissa Turda s-a calificat în sferturile de finală ale Challenge Cup, chiar dacă a pierdut manşa retur cu Handball Esch (Luxemburg), scor 28-29, desfăşurată pe teren propriu. Succesul obţinut în partida tur din Luxemburg, cu 31-27, a fost suficient pentru ca echipa lui Horaţiu Gal să avanseze în faza următoare a competiţiei. Potaissa Turda s-a calificat cu scorul general de 59-56.
Formaţia ardeleană nu a avut emoţii în privinţa calificării, în ciuda scorului general care indică o diferenţă de 3 goluri. În partida retur, Turda a condus cu 6 goluri la pauză, scor 16-10, fără a avea în teren câţiva oameni de bază, Cîntec, Savic şi Rotaru fiind absenţi. Luxemburghezii au întors rezultatul pe final, cu un minut înainte având un avantaj de două goluri, 29-27. Amihăesi, Pavel şi Thalmaier au fost principalii marcatori, cu câte 5 goluri.
De remarcat faptul că Potaissa Turda a pierdut, astfel, primul meci oficial din 2017, după 5 victorii consecutive în Liga Naţională, Cupa României şi Challenge Cup.
În sferturile de finală ale Challenge Cup au mai obţinut deja calificarea echipele Sporting Lisabona (Portugalia), HB Dudelange (Luxemburg) şi Valur (Islanda)