N. Dumitrescu

16-bPentru relocarea comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, în incinta Pieţei Centrale Ploieşti s-a găsit o altă soluţie faţă de cea anunţată iniţial. “S.C. Hale şi Pieţe (n.n. – societatea care are în administrare pieţele din municipiu) a identificat o nouă soluţie pentru mutarea comercianţilor din Piaţa Centrală. Concret, pe strada Griviţei vor fi instalate corturi industriale. Proiectul legat de piaţa provizorie s-a modificat pentru că, în cazul soluţiei iniţiale – pe structură metalică şi cu copertine – era nevoie şi de obținerea unor avize speciale, având în vedere că urma să fie amplasată în apropierea clădirii Halelor Centrale, care este monument istoric”, a declarat, ieri, primarul Adrian Dobre.
Edilul a preconizat că instalarea corturilor industriale pe strada Griviţei ar urma să se facă la sfârşitul lunii viitoare.
Aşa cum v-am mai informat, decizia relocării celor care îşi desfăşoară activitatea acum în Piaţa Centrală Ploieşti a plecat de la faptul că această construcţie a fost încadrată în grad seismic I, concluzia fiind că aceasta trebuie demolată, iar în locul ei să fie ridicată o nouă clădire. Dar, până când va fi gata noua investiţie, comercianţii şi producătorii care au închiriat tarabe pe platou trebuie să-şi continue activitatea, motiv pentru care se impunea găsirea unei modalităţi pentru relocarea acestora. În total, în Piaţa Centrală îşi desfăşoară activitatea 650 de comercianţi şi producători. În ceea ce priveşte proiectul pentru noua construcţie a pieţei, acesta există, construcţia urmând să se încadreze, din punct de vedere al arhitecturii, în designul Halelor Centrale – unul dintre simbolurile municipiului. Astfel, noua piaţă centrală va avea acoperiş asemănător acesteia. Deocamdată, însă, va mai dura ceva timp până când producătorii şi comercianţii vor fi relocaţi pe strada Griviţei, paşii următori fiind demolarea vechii construcţii a Pieţei Centrale şi demararea lucrărilor pentru noua investiţie.