AS Tufeni Băicoi – Petrolul 52 Ploieşti 0-10 (0-5)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești. Spectatori: 2.500.
Marcatori: Vintilă (5, 17), T. Nuţă (24, autogol), Cl. Tudor (25, pen), N. Popescu (42), Niţescu (50), Păun (54, 75, 89), I. Dumitrescu (68).
AS Tufeni: L. Vasile – C. Ene (69 Ad. Nica), T. Nuţă (28 Brânzei), Ghica, Vlădescu, Ghinea – Iacob (46 Alexe), A. Stan, Al. Popescu (52 Ad. Gheorghe), V. Popescu – Fl. Ion. Antrenor: Iulian Savu.
Petrolul: Marinică – Olaru, R. Alecsandru, Prunescu, Velisar – Catană – N. Popescu (57 Dumitrescu), Cl. Tudor, Niţescu (76 Butufei), D. Gheorghe (46 Păun) – Vintilă (61 Jipa). Antrenor: Octavian Grigore.
Au arbitrat: Bianca Giuran – Sebastian Păduraru şi Gabriel Miron Enache.
Observator: Cătălin Popescu.
Jucătorul meciului: Georgian Păun (Petrolul)

La prima apariție „în deplasare” pe arena proprie, „Ilie Oană”, Petrolul nu a avut milă de mai modesta AS Tufeni Băicoi, căreia i-a administrat câte cinci goluri în fiecare repriză. În fața unei asistențe aproape la jumătate față de săptămâna trecută, lupii au mușcat ori de câte ori au avut ocazia, obținând cea mai clară victorie a sezonului, care le oferă din nou prima poziție înaintea derbiului pentru supremație, cu CS Blejoi, din etapa viitoare.
Nicio altă echipă oaspete nu mai punctase de 10 ori pe „Ilie Oană”, până mai acum două zile. Și nici nu putea fi alta decât Petrolul, care, după ce a primit invitația de a juca pe propriul gazon, dar din calitate de vizitatoare, nu a stat la discuții cu formația „renovată”, în iarnă, pe scheletul AS Ploiești – Școala de Fotbal „Daniel Chiriță”. Practic, a fost un antrenament cu public pentru elevii lui Octavian Grigore, care și-a permis luxul de a-i lăsa pe bancă, în startul partidei, pe G. Păun, V. Butufei sau D. Chiriță, doar primii doi făcându-și apariția pe gazon, în partea secundă.
În fața unei defensive răvășite, care a oferit multe spații adeversarilor, Vintilă, Cl. Tudor, N. Popescu, Nițescu, Păun și I. Dumitrescu au perforat poarta nefericitului L. Vasile aproape la fiecare ocazie mai importantă, spre deliciul publicului care număra cu nerăbdare golurile de pe tabelă pentru a-și regăsi formația favorită, la final, pe prima poziție, în clasamentul Ligii A Prahova.
Altfel vor sta, însă, lucrurile etapa viitoare, când Petrolul va primi vizita „urmăritoarei” CS Blejoi, echipa cu cel mai mare apetit ofensiv al seriei – 71 de goluri marcate, într-o partidă care ar putea clarifica, încă de pe acum, duelul pentru fotoliul de lider.

Liga A Prahova, etapa a XVII-a:

Petrolul Băicoi – Unirea Urlați 4-0
AFC Brebu – CS Ceptura 4-1
CS Blejoi – Unirea Cocorăștii Colț 5-0
AS Tufeni Băicoi – Petrolul Ploiești 0-10
CS Păulești – Tricolorul Breaza 4-0
CS Mănești Coada Izvorului – AFC Bănești-Urleta 1-2
CSO Plopeni – Avântul Măneciu 4-1
CSO Vălenii de Munte – CS Cornu 2-2