• Cunoscutul proverb: „Un măr pe zi poate ţine la distanţă medicul de casă” este valabil dacă deliciosul fruct este mâncat cu coajă cu tot, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea americană din Iowa (SUA). Specialiştii prestigioasei instituţii precizează că stratul de substanţe chimice, aplicat pe coaja fructului sub formă de ceară, are rolul să-i prelungească viaţa în timpul depozitării. Din păcate, unii consumatori preferă să mănânce mărul fără coajă, iar obiceiul acesta reduce o bună parte dintre beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului. Mărul conţine din belşug acid ursolic, o substanţă care protejează organismul de multe boli, scrie Click.
  • Teama şi frica obsesivă sunt două sentimente care merg mână în mână de cele mai multe ori. Acestea generează un sentiment de teamă şi de gândire obsesivă despre diferite lucruri, într-un mod care „ucide” lent. Dar cum pot fi ele combătute? Influenţa fricii şi gândirea obsesivă nu se limitează doar la starea mentală. Acestea au un impact grav asupra stării de sănătate şi în general asupra organismului, ambele formând un semn alarmant major. Pentru a evita consecinţele grave, persoana trebuie prevenită ca frica să nu progreseze şi să devină un impediment în viaţa de zi cu zi. Gândirea de acest fel trebuie eliminată. Meditaţia este o modalitate foarte eficientă de-a elimina gândurile rele şi de concentrare pe energia pozitivă. Practicaţi câteva minute de meditaţie dimineaţa şi seara, îndeamnă Click pentru femei.
  • Palmele roşii pot trăda ciroza hepatică, iar degetele umflate la vârf- cancer la plămâni. Femeile care au degetul inelar mai lung decât cel arător au un risc mai mare de artroză. Palmele roşii indică probleme ale ficatului (în special ciroză), iar cele palide-anemie. Articulaţiile îngroşate trădează un nivel crescut al colesterolului sau gută, iar degetele umflate-hipotiroidie sau chiar cancer pulmonar. Unghiile albastre indică boli de inimă, iar cele alibicioase sau cu striaţii-lipsă de fier. Cea mai la îndemână metodă folosită de medici pentru a controla nivelul de oxigen care circulă prin sânge este să analizeze unghiile, degetele sau buzele pacienţilor, potrivit doctorulzilei.ro.