Petre Apostol

La Târgu Mureş, a avut loc, în weekend, Campionatul Naţional de Popice pentru junioare (U18) la probele de individual clasic, sprint şi tandem. Printre protagonistele acestei ediţii de campionat s-au regăsit şi sportivele de la Conpet Petrolul Ploieşti, antrenate de Mihaela Lixandru.
Cea mai strălucitoare medalie din tabăra ploieşteană a fost obţinută de Ana Livia Costache, care şi-a reconfirmat valoarea, cucerind titlul naţional la individual clasic, proba „regină” a competiţiei. Eleva antrenoarei Mihaela Lixandru a obţinut medalia de aur într-o manieră excelentă, având în vedere că şi-a stabilit, totodată, şi record personal, încheind campionatul cu 541 de popice doborâte.
Ana Costache le-a devansat, pe podium, pe reprezentantele gazdelor, de la Electromureş Romgaz Târgu Mureş: Ana Maria Poetaşu (531 p.d.), respectiv Anita Vita (526 p.d.).
Conpet Petrolul Ploieşti şi-a mai trecut în palmares două medalii de bronz. După ce s-a oprit în semifinalele probei de individual sprint, Mihaela Dumitru a ocupat locul al treilea, primele clasate fiind de la Electromureş, Anita Vita, respectiv Andreea Balogh.
9-bCealaltă medalie de bronz din palmaresul echipei ploieştene a fost obţinută de tandemul Mihaela Dumitru-Alexandra Popa. Învingătoare în duelul ploieştean din sferturi cu Ana Livia Costache şi Amalia Voicea, Mihaela Dumitru şi Alexandra Popa au cedat în semifinale în disputa cu Beatrix Timea şi Seres Bernadett, de la Electromureş, ocupând, astfel, locul al treilea, campioane devenind Reka Fekete şi Maria Ciobanu, tot de la clubul din Târgu Mureş.
Prin urmare, Conpet Petrolul s-a întors cu trei medalii de la campionat, dintre care una de aur, elevele antrenoarei Mihaela Lixandru pregătindu-se, în continuare, pentru competiţia pe echipe de la U23, unde, sâmbătă, 25 martie, ploieştencele vor primi replica formaţiei campioane, Siderurgica Hunedoara.