F.T.

Ieri dimineață, angajați ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), au efectuat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 22 de percheziţii domiciliare, în Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea și Capitală, pentru completarea datelor într-un dosar care vizează comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul prestării serviciilor de pază şi service auto.
Conform unui comunicat al poliției bucureștene, “ din cercetări a reieșit că persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip <<fantomă>>, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”. După cum ne-a precizat reprezentantul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, subinspector Bogdan Ghebaur, în Prahova a fost efectuată o singură percheziție – la Păulești, iar persoana vizată de anchetatori avea, ieri, calitatea de martor.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat ca urmare a infracțiunilor amintite mai sus a fost estimat la aproximativ 7.000.000 de lei, iar suma rezultată din spălarea banilor – la 12.000.000 de lei.
Persoanele vizate de perchezițiile de ieri – urmau să fie duse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4 București.