F.T.

Bărcănești, Românești, Pucheni, Posada și alte localități de pe DN 1 care traversează Prahova au devenit, în ultima vreme, adevărate localități – cimitir, ca urmare a atâtor și-atâtor accidente rutiere în urma cărora zeci de persoane și-au pierdut viața sau au fost grav rănite.
De asemenea, pe Centura de Vest a Ploieștiului, nu trec două zile să nu auzi că a avut loc un accident mai mult sau mai puțin grav. Cum a fost cel din urmă cu un an, în care o basculantă s-a izbit de un autobuz, cinci persoane pierzându-și viața. Ieri, o nouă tragedie a avut loc în apropiere de Ploiești. La Bărcănești, un microbuz cu călători a intrat în coliziune cu un TIR. Șoferii celor două mașini au murit pe loc ! Alte opt persoane au fost grav rănite, una dintre ele (o femeie în vârstă de 27 de ani) fiind preluată de elicopterul SMURD și transportată la București.

Tragedia de ieri a fost anunțată prin Numărul Unic de Urgență “112” la ora 6,53. Potrivit primelor date ale anchetatorilor, un microbuz care se deplasa pe sensul de mers Ploiești – București s-a lovit frontal de un camion, care venea din sens opus, în accident fiind implicat, de asemenea, și un autoturism Dacia Logan.
Șoferii tirului și microbuzului, prinși între fiarele contorsionate ale mașinilor, au fost declaraţi decedaţi de către personalul medical ajuns la locul tragediei. Conform unor surse, neștiindu-se starea celorlalte opt victime, a fost luată în calcul instituirea Planului Roșu de intervenție, lucru care nu s-a întâmplat. La rândul său, Raed Arafat – care s-a interesat de starea victimelor – a considerat că nu se impune instalarea unui spital de campanie la Bărcănești. A fost aleasă o a treia variantă – solicitarea elicopterului SMURD, pentru una dintre victime – o femeie în vârstă de 27 de ani, cu traumatism cranio-cerebral grav , multiple leziuni ale membrelor superioare și inferioare, aceasta fiind intubată înainte de a fi urcată în elicopter – și dusă la Spitalul Floreasca din Capitală.
Alte șapte victime ale accidentului de ieri ( cu vârste cuprinse între 21 de ani și 49 de ani) au fost preluate de către ambulanțele de la SAJ și de la SMURD și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Doar o femeie în vârstă de 49 de ani a refuzat să fie transportată la spital, scăpând, ca prin minune, fără nicio rană !
Potrivit declarațiilor făcute ieri, în jurul orei 10, 30, de către medicul Andrei Ilinca, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă Ploieşti, patru dintre persoanele rănite se aflau în stare destul de gravă, din cauza faptului că, în afară de alte leziuni – fracturi de femur, membre superioare și inferioare, escoriații faciale, traumatisme la coloană ș.a.m.d. – aveau și hemoragii interne !
În ceea ce privește starea femeii transportate cu elicopterul la Spitalul Floreasca București, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, medicul Bogdan Oprița, a declarat că “pacienta este în stare gravă, fiind intubată și ventilată mecanic. Este internată la noi, la Secția de Terapie Intensivă cu multiple contuzii”.
Punctul de vedere oficial al șefului Poliției Rutiere Prahova, comisar șef Iulian Gâlceavă, în legătură cu modul de producere a tragediei a fost următorul: “Două vehicule, respectiv un camion și un turism, circulau pe DN1, pe sensul de mers spre Ploiești. Din primele cercetări a rezultat că acestea au ajuns pe sensul opus, unde a existat un impact între camion și un microbuz. Efectuăm cercetări pentru a stabili cauza care a generat ajungerea celor două autovehicule pe sensul opus”.
Potrivit unor surse neoficiale, microbuzul efectua curse regulate către Therme, iar persoanele din acesta ar fi angajate la respectivul complex.
DN 1, zonele Bărcănești, Românești, Pucheni, Posada, adevărate localități – cimitir…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe intelepte
Articolul următorEvenimente