Bogdan Chitic

Formaţiile ploieştene de baschet juniori implicate în Campionatele Naţionale de profil vor disputa, la finalul acestei săptămâni, partide cu miză în perspectiva traseului pe care se vor încadra în următoarea perioadă. ABC T-Pack, în faza de recalificare semifinală, la „U16”, fetele Loredanei Munteanu, în penultimul act, la aceeaşi categorie de vârstă, sau băieţii de la CSM Ploieşti, pe tabloul recalificărilor la „U18”, vor susţine meciuri importante în „Olimpia”, ale căror rezultate vor oferi noi răspunsuri în „puzzle”-ul pentru atingerea unui obiectiv de performanţă, în acest sezon.

„Lupii” de la T-Pack, cinci partide în două săptămâni

ecgipe lupi59La categoria „U16” masculin, ABC T-Pack Ploieşti păstrează şanse la prima poziţie, într-una dintre grupele de recalificare semifinală, şi, implicit, pentru calificarea la turneul de baraj. Cu o situaţie de trei victorii şi două înfrângeri, „lupii” lui Vasile Tace se pregătesc pentru un adevărat tur de forţă, în intervalul 12-26 martie urmând să dispute nu mai puţin de cinci partide. Mai întâi, duminică, de la ora 11:30, în „Olimpia”, cu Valbon Arad, după care săptămâna viitoare va urma „dubla” în deplasare cu formaţia arădeană şi cu CSŞ Sibiu (18-19 martie), pentru ca, la revenirea în Sala Sporturilor, să joace, tot în „regim de viteză”, cu CSŞ Viitorul Cluj Napoca şi „Aurel Vlaicu” Bucureşti (25-26 martie).

Victoria rămâne cuvântul de ordine

Pe tabloul feminin, la aceeaşi categorie de vârstă, fetele Loredanei Munteanu, de la CSŞ-CSM Ploieşti, revin în competiţia semifinală după o pauză de trei săptămâni. Cu un bilanţ excelent până în momentul de faţă (5-0), ploieştencele abordează jocul de pe teren propriu cu LPS Alba Iulia (mâine, ora 9:30), din prima etapă a returului, cu gândul doar la victorie. „Este un meci pe care trebuie, obligatoriu, să-l câştigăm pentru a ne uşura misiunea calificării la turneul final. Nu mă interesează diferenţa de scor, dacă va fi un punct sau vor fi 15, important este doar să ne impunem. După meciul tur, câştigat în deplasare, pot spune că LPS Alba Iulia este o echipă imprevizibilă, aşadar periculoasă, dar sper să nu avem probleme, şi să prindem o zi bună. Pentru acest joc am întreg lotul la dispoziţie, după o perioadă în care nu am dorit să punem accent prea mult pe pregătirea fizică, ci să lucrăm în special cu mingea, în cadrul unor antrenamente specifice”, ne-a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.

CSM Ploieşti vrea să continue pe aceeaşi linie

În Campionatul Naţional „U18” masculin, CSM Ploieşti începe returul fazei de recalificare semifinală pe pe poziţia secundă, cu un bilanţ de 5-2, la un singur punct în spatele liderului Laguna Bucureşti. După o înfrângere neaşteptată, în tur, la Buzău, scor 76-78, băieţii lui Robert Munteanu caută astăzi, de la ora 10:00, o binemeritată revanşă care să-i plaseze, în continuare, într-un cadru favorabil calificării la turneu de baraj. Primele două clasate în „recalificări”, la „U18”, vor obţine dreptul de a juca la „baraj”, CSM Ploieşti având avantajul de a disputa, pe teren propriu, în retur, cinci dintre cele şapte partide programate, între care şi jocul cu liderul Laguna.

Programul complet al echipelor ploieştene

Campionatul Naţional de baschet masculin „U16”: ABC T-Pack Ploieşti – BC Valbon Arad (mâine, ora 11:30, „Olimpia”), CSŞ Ploieşti – CSŞ Bega Timişoara (luni, 13 martie, ora 9:30, „Elie Radu”).
Campionatul Naţional de baschet feminin „U16”: CSŞ-CSM Ploieşti – LPS Alba Iulia (mâine, ora 9:30, „Olimpia”).
Campionatul Național de baschet masculin „U18”: Phoenix LPS Galaţi – CS Sevlar (astăzi), CSM Ploieşti – CSŞ Buzău (astăzi, ora 10:00, „Olimpia”), Triumph Rădăuţi – CSŞ Ploieşti (astăzi, ora 12:00, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, Craiova), CSŞ Nr. 1 Constaţa – CSŞ Ploieşti (astăzi, ora 17:00, Craiova), CSŞ Craiova – CSŞ Ploieşti (mâine, ora 11:00, Craiova).