Bogdan Chitic

La scurt timp de la începerea sezonului competiţional de dans şi la fix două săptămâni după ce au cucerit aurul, la Buşteni, în cadrul concursului „Dance For You”, majoretele de la Ploieşti Dancers au bifat alte două rezultate excelente la Focşani, la finalul săptămânii trecute. Întins pe durata a două weekenduri, festivalul naţional „Flori pentru mama” a reprezentat prilejul perfect pentru tinerele dansatoare ploieştene de a-şi completa salba de medalii cu alte două locuri 1, la categoriile „majorete” şi „dans modern”, pe segmentul de vârstă 11-15 ani. Fetele au făcut deplasarea în Moldova chiar în ziua concursului, sub îndrumarea antrenoarelor şi coregrafelor Eliza Lişiţă, Luminiţa Miricioiu şi Bianca Negoiu, şi, după câteva ore de aşteptare, au lăsat emoţiile în tribună şi au încântat, deopotrivă, juriul şi publicul, ce le-au acordat cele mai bune note, precum şi votul de încredere.
9-c„Concursul naţional „Flori pentru mama”, cu o tradiţie de aproape 15 ani, a reunit peste 1.500 de majorete în ultimele două weekenduri, la Focşani, organizatorii apelând la această variantă datorită numărului mare de participanţi. Noi am concurat duminică, pe două secţiuni, de majorete şi dans sportiv, reuşind, cu o medie generală de 9,50, să luăm aurul la ambele categorii. Astfel, prin cele două clasări pe prima poziţie, clubul nostru a bifat cele mai bune rezultate dintre toate structurile din ţară, într-o astfel de ierarhie. Trebuie să ţinem cont că acest eveniment este încadrat în calendarul educaţional, aşadar este recunoscut în mod oficial de Ministerul Educaţiei, la Focşani participând foarte multe cluburi din Bucureşti, dar şi din ţară, aşa numitele „Palate ale Copiilor”, şcoli particulare de dans, dar şi de stat. Dacă, la Buşteni, una dintre majoretele noastre, Georgiana Iordache, a căzut şi şi-a luxat mâna dreaptă, purtând o atelă gipsată preţ de o săptămână, de data aceasta am fost feriţi de accidentări, iar Georgiana a putut evolua în cadrul exerciţiilor alese, după ce a scăpat de acea protecţie cu doar câteva zile înainte”, ne-a declarat profesoara Eliza Lişiţă.
Revenite acasă cu alte două noi medalii de aur, majoretele de la Ploieşti Dancers au început pregătirile pentru următoarele concursuri din acest an, şi anume „Steluţele Dansului”- desfăşurat în luna mai, la Rm. Sărat, „Să dansăm împreună”, organizat la începutul verii, la Adjud, şi „Cununa Sânzienelor”- programat la jumătatea lunii iunie, la Găeşti. În paralel cu activitatea fetelor de pe segmentul de vârstă 11-15 ani, profesoarele şi coregrafele ploieştene pregătesc intrarea în scenă şi a celor mai mici majorete (6-11 ani), în cadrul concursului naţional „Dance Festival”, programat în luna mai, la Galaţi.