•  Lipsa vitaminei D dă dureri puternice de spate şi de cap şi poate duce la diabet şi osteoporoză. Lipsa acestei vitamine, numită şi „vitamina soarelui”, este destul de frecventă, în special iarna. Riscurile la care suntem expuşi din cauza lipsei acestei substanţe nutritive din corp sunt îngrijorătoare. „Deficitul de vitamina D, în special la o vârstă înaintată, poate conduce la osteoporoză şi osteomalacie (decalcifierea oaselor)”, punctează dr. Lona Sandon, de la Universitatea din Sud-Vestul Texasului, Dallas. De asemenea, poate creşte riscul dezvoltării cancerului şi chiar a tuberculozei, notează experţii de la Harvard, informează doctorulzilei.ro.
  •  S-a demonstrat ştiinţific: de mai bine de 10 ani încoace dormim extrem de prost. Cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au analizat calitatea somnului la peste 120.000 de persoane de-a lungul a 10 ani. Astfel s-a descoperit că majoritatea nu reuşesc să doarmă constant 8 ore pe noapte şi, în loc să profite de nopţile de la sfârşit de săptămână pentru a se odihni, au parte de cel mai neodihnitor somn. Somnul este esenţial în reglarea funcţiilor metabolice ale organismului şi poate influenţa negativ o fluctuaţie de greutate de până la 4 kilograme. De aceea este esenţial sâmbăta şi duminica să dormim bine, potrivit Click.
  •  Dacă tot trăim într-o lume de plastic, se recomandă să fim atenţi la inscripţionările de pe fundul sticlelor. Aceşti indicatori ne arată cât de nociv este respectivul material pentru noi. PET sau PETE. Acesta este polietilenul tereftalat şi se spune că este cel mai sigur tip de plastic. Codul său 1 apare pe sticlele de apă, sucuri sau ulei. Există studii care arată faptul că aceste sticle emit compuşi cancerigeni, metale grele şi alte substanţe periculoase. Toate acestea interferează cu funcţiile hormonale, potrivit Libertatea.