• De un verde intens şi lucios, spanacul este una dintre plantele cele mai benefice pentru organismul nostru. Prin consumul acestei plante, o persoană acumulează vitaminele A, C, K şi fier, calciu, acid folic, fibre. O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doză zilnică recomandată de fibre, care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţie de saţietate. Prezente din abundenţă în spanac, flavonoidele încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac şi de piele. Mai mult, spanacul oferă o protecţie importantă împotriva apariţiei cancerului agresiv de prostată, relatează Click.
  • Cercetările au arătat că produsele din soia reduc uşor nivelurile colesterolului rău, LDL. Conţin grăsimi bune, benefice pentru sistemul vascular, fibre, vitamine şi minerale. Specialiştii americani subliniază că, prin consumul a 25 de grame de proteine din soia pe zi, ca parte a unei diete sărace în grăsimi săturate şi colesterol, se reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit Click pentru femei.
  • La nivel mondial, bolile de inimă constituie principala cauză de deces. Specialiştii ne explică principalele simptome care trebuie să ne trimită urgent la medic. Destul de dificil de identificat, simptomele bolilor de inimă variază de la o persoană la alta, în funcţie de sex şi vârstă. Factori favorizanţi: „Persoanele cu vârste peste 50 de ani, care suferă de hipertensiune arteriala, diabet, hipercolesterolemie şi obezitate, sunt cele mai expuse riscului dezvoltării unor afecţiuni cardiace. De asemenea, istoricul familial nu este de neglijat”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinii PULS, citat de Click pentru femei.
  • Copilăria multora dintre noi a fost bântuită de gustul nelipsitei linguriţe cu ulei de peşte, administrată zilnic. Asta pentru că toată lumea ştie că uleiul de peşte are proprietatea de a ne îmbunătăţi memoria, dar şi de a ne feri de boli foarte grave, precum cancerul. Indiferent că-l luăm ca atare, în linguriţă sau sub formă de capsule, uleiul de peşte este o sursă importantă de acid gras Omega 3, compoenentă ce are proprietatea de a preveni afecţiuni degenerative precum Alzheimer, astm sau cancer pulmonar, de sân sau de colon. Şi bolile cardiovasculare pot fi ţinute la distanţă tot cu ajutorul lui, pentru că are capacitatea de a normaliza circulaţia sangvină, potrivit Click pentru femei.