Petre Apostol

La Bacău, au avut loc, săptămâna trecută, Campionatele Naţionale de Înot la seniori, tineret şi juniori în bazin normal (50 m). Printre sportivele remarcate şi la această ediţie de campionat s-a regăsit reprezentanta clubului Petrolul Ploieşti, Emilia Colţi Dumitrescu, eleva antrenoarei Ioana Harcan devenind dublă campioană naţională şi urcând de trei ori pe podiumul de premiere.
Născută în 1999, înotătoarea ploieşteană, care îşi revine după o accidentare la umărul drept, a trecut la categoria de senioare din acest an. Cea mai bună performanţă a sa a înregistrat-o în cadrul probei de 800 m liber, la care a câştigat medalia de aur, stabilind primul timp în finala concursului, anume 9.05:98 minute, sinonim cu 700 de puncte conform tabelei internaţionale de punctaj.
Emilia Colţi Dumitrescu a mai cucerit titlul naţional şi la proba de 1500 m liber, la care a încheiat cu timpul de 17.31:71 minute, în vreme ce în cadrul concursului de 400 m mixt, la care a sosit cu timpul de 5.04:58 minute, a obţinut medalia de bronz.
De asemenea, sportiva ploieşteană a mai fost aproape de podium la încă două probe, situându-se pe locul al patrulea la 400 m liber şi pe locul al cincilea la 200 m spate.
De remarcat că performanţele înregistrate au fost obţinute în condiţiile în care, încă din iarna anului trecut, din cauza închiderii Bazinului „Vega” din Ploieşti, se antrenează la Piscina Plaisir, într-un bazin de 25 de metri pentru agrement.
„Emilia a avut evoluţii foarte bune, având în vedere «condiţiile» oferite de primărie”, ne-a declarat antrenoarea Ioana Harcan, cu trimitere la închiderea singurului bazin din Ploieşti propice sportului de performanţă.
„Le mulţumim celor de la Complexul «Ana Maria Pop» pentru că ne acceptă să ne antrenăm şi conducerii clubului, care ne asigură costurile de pregătire. Deşi ne-am antrenat într-o piscină de agrement, iată că Emilia a reuşit să câştige două titluri naţionale. Sperăm, însă, ca reprezentanţii primăriei să repare cât mai repede Bazinul «Vega» şi, astfel, să ne reluăm activitatea în condiţii mai bune”, a completat antrenoarea clubului Petrolul.
Reamintim că Emilia Colţi Dumitrescu a reprezentat România la Campionatele Europene de juniori anul trecut, ocupând locul 16 la proba de 1500 m liber şi locul 22 la cea de 800 m liber.