Petre Apostol

În weekend, la Universitatea Româno-Americană din Capitală, a avut loc un concurs naţional de şah, intitulat „Trofeul Clubului Central – Cupa de Primăvară”. Au participat 53 de sportivi, de la începători până la categoria I, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani.
Printre concurenţi s-au numărat şi reprezentanţi de la CSM Ploieşti, pregătiţi de antrenorul emerit Gheorghe Văsii, împreună cu soţia sa, Filoftia Văsii. Dintre aceştia, cea mai bună performanţă a fost realizată de către Mihai-Adrian Militaru (categoria a II-a, rating Elo 1274).
Sportivul de la CSM Ploieşti şi-a adjudecat victoria la categoria băieţi 10 ani, obţinând patru puncte din şase posibile. În plus, în clasamentul general, Mihai Militaru a ocupat locul al optulea, devansând chiar şi sportivi cu rating internaţional mai mare.
În altă ordine de idei, profesorul Gheorghe Văsii, antrenor emerit, care va împlini 71 de ani la începutul lunii aprilie, a anunţat că şi-a retras dosarul pentru concursul organizat de CSM Ploieşti în vederea ocupării postului de antrenor al secţiei de şah. Astfel, pentru postul de antrenor al secţiei de la clubul municipal a rămas doar Petre Nicolae Grigore, maestru internaţional.