Petre Apostol

După ce a fost aproape de medalii la Campionatul Balcanic, campionul României la proba de 60 m, Petre Rezmiveș, de la CSM Ploiești, a reușit să ajungă în penultima fază a Campionatului European de Atletism în sală, disputat la finalul săptămânii trecute, în Belgrad (Serbia).
Singurul reprezentant al orașului Ploiești din lotul național al României prezent la competiția continentală, Petre Rezmiveș, în vârstă de doar 19 ani, a obținut calificarea în semifinalele probei de 60 m, sâmbătă.
Rezmiveș a participat în seria a patra preliminară, trecând linia de sosire cu timpul de 6.76 secunde (la șapte sutimi de recordul său personal, stabilit chiar anul acesta), clasându-se al patrulea. Cum doar primii trei clasați din cele patru serii au avansat indiferent de timpul stabilit, sportivul legitimat la CSM Ploiești și-a asigurat prezența în semifinale cu ultimul timp al fazei preliminare dintre cei patru atleți care au ratat un loc între primele trei poziții în seriile lor.
În semifinale, Rezmiveș a încheiat pe ultimul loc al seriei sale, cu un timp chiar mai slab decât în prima parte a probei (6.79 secunde), fiind la 13 sutimi de secundă de a patra poziție, ultima care oferea calificarea în finală. Iar dintre cei 16 sportivi prezenți în semifinală, atletul tricolor a încheiat pe locul 15.
Titlul european a revenit britanicului Richard Kilty (6.54 sec.), care a fost urmat, pe podium, de Jan Volko (Cehia, 6.58 sec.), respectiv Austin Hamilton (Suedia, 6.63 sec.).