F.T.

Joi, 30 martie, 2017. Dată la care generațiile de peste câteva zeci de ani care vor zări sau vor trece printr-o pădure de fag de la Lunca Cornului (pe raza Ocolului Silvic Câmpina) trebuie să știe că au fost împădurite 0, 80 de hectare de teren pe care, cândva, au fost rășinoase.
Ieri, o zi – eveniment pentru viitorul fondului forestier prahovean, până la urmă, câtă vreme, în prezența directorului Regiei Naționale a Pădurilor – inginer Ciprian Pahonțu, a directorului Direcției Silvice Prahova – inginer Dragoș Gabriel Ciomag, a șefului Ocolului Silvic Câmpina – inginer Crinu Oseacă și a inginerului Constantin Beșea (de la dreapta la stânga, în foto, în ordinea amintită), sute de plantatori s-au întrecut în a săpa gropi și a planta diverse specii de foioase.
La acțiunea de împădurire de ieri, înscrisă în calenadrul Lunii Plantării Arborilor, au participat elevi de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, de la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, de la Colegiul Mecanic din Câmpina. A surprins și nu prezența celor zece pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “ Șerban Cantacuzino” Prahova, care, aflați în timpul serviciului, și-au făcut datoria de a planta puieți, pentru ca, mai apoi, să se întoarcă la o altă datorie – de salvatori.
Un exemplu l-a constituit și prezența, la acțiunea de împădurire, girată de către Direcția Silvică Prahova, a unor parlamentari prahoveni, precum și a unor oficialități județene.
Dar, despre evenimentul de ieri, 30 martie 2017, când, pe raza Ocolului Silvic Câmpina au fost plantați mii de puieți, veți afla mai multe amănunte în ziarul de mâine.