F.T.

Magistrații de la Judecătoria Ploiești au dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a unui bărbat care a comis, la sfârșitul săptămânii trecute, nu mai puțin de șase infracțiuni rutiere: vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, conducerea unui autovehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducere unui vehicul cu numere false !
Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “Poliția Rutieră a fost anunțată, prin sistemul «112», că pe DN 1A, în Municipiul Ploiești – Cartier Vest, a avut loc un accident rutier. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că în eveniment au fost implicate două autovehicule, șoferul unuia dintre acestea necesitând îngrijiri medicale, fără a rămâne internat în spital.
Celălalt șofer a părăsit însă locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind prins la scurt timp și condus la sediu în vederea audierilor. Acesta a fost identificat în persoana unui ploieștean, în vârstă de 35 de ani. Fiind testat cu etilotestul, s-a descoperit că avea o îmbibație alcoolică de 0,77 mg/l în aerul expirat. De asemenea, continuând verificările, polițiștii au descoperit faptul că șoferul nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule, ba, mai mult, că plăcuțele de înmatriculare montate erau false, iar vehiculul nu este înmatriculat”.
Inițial, ploieșteanul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv de la Câmpina, solicitându-se apoi arestarea preventivă a acestuia, dar, după cum aminteam mai sus, judecătorii au dispus cercetarea acestuia sub control judiciar.