Alungat de Jose Mourinho de la Manchester United, Bastian Schweinsteiger (33 de ani) şi-a găsit imediat un alt angajament şi va semna cu Chicago Fire, echipa din MLS pentru care a evoluat şi Răzvan Cociş.
La scurt timp după plecarea de pe Old Trafford, Schweinsteiger a anunţat, printr-un comunicat apărut în Chicago Tribune, că va îmbrăca tricoul lui Chicago Fire, jurnaliştii americani dezvăluind că va încasa un salariu de aproximativ 4,5 milioane de euro pe an.
„Întotdeauna am căutat noi oportunităţi şi am vrut să ofer un impact pozitiv. Mutarea mea la Chicago nu e diferită. Am înţeles, din discuţiile cu managerul Nelson Rodriguez, care este viziunea celor de acolo şi vreau să contribui”, a spus mijlocaşul neamţ, citat de presa din Statele Unite ale Americii.
Campion mondial cu Germania în 2014, Schweinsteiger s-a transferat în 2015 de la Bayern Munchen la Manchester United, dar aventura sa pe Old Trafford a luat sfârşit imediat după venirea lui Jose Mourinho, care i-a transmis că nu se va baza pe serviciile sale şi i-a interzis chiar să se mai antreneze alături de lotul formaţiei mari.