V.S.

Mini-stadionul botezat simbolic “Prahova”, obiectiv finanţat în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Prahova și Consiliul Raional Călărași, din Republica Moldova, a fost inaugurat duminică, în localitatea moldoveană Călărași, în prezența unei delegații a Consiliului Județean Prahova. Cu o valoare de 28.000 de euro, din care 25.000 de euro de la bugetul Consiliului Județean Prahova, mini-stadionul va asigura tinerilor sportivi din oraş o locaţie adecvată pentru practicarea sportului de performanţă. Delegația Consiliului Judeţean Prahova – condusă de preşedintele Bogdan Andrei Toader – a participat, duminică, și la inaugurarea5-a3Monumentului “Eroilor Neamului”, în aceeași localitate de peste Prut.
Reprezentat de statuia vulturului cruciat, monumentul amplasat în fața sediului Raionului Călărași este o donație a Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, condusă de Mircea Co5-a2sma. Denumit “Stela Eroilor Neamului”, a fost ridicat ca semn al vieții veșnice a eroilor căzuți pe altarul patriei. În deschiderea ceremoniei festive de inaugurare a Monumentului Eroilor Neamului, delegația Consiliului Județean Prahova a făcut, la Biblioteca Publică Raională “Grigore Vieru”, o importantă donație de carte, constând în 100 de exemplare editate de Centrul Județean de Cultură Prahova.
La aceste festivități au mai participat președintele Raionului Călărași – Sergiu Artenie, vicepreședintele raionului Călărași – Zenaida Bădărău, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova – Ludmila Sfîrloagă, consilierii județeni Elisabeta Popovici, Dorin Tudora și Mihail Soiu, primarul comunei Blejoi – Adrian Dumitru, primarul comunei Mănești – Constantin Nițoi și primarul comunei Aluniș – Iulian Bîgiu.