Un prahovean – recordman la infracţiuni rutiere

F.T.

Săptămâna trecută, poliţiştii de la direcţiile rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene au instituit, la nivel naţional, mai multe filtre pentru targerea la răspundere a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care comit alte abateri rutiere.
În cadrul activităților au fost aplicate peste 13.000 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut mai mult de o mie de permise de conducere, jumătate dintre ele fiind pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau alte nereguli, au fost retrase 423 certificate de înmatriculare.
Au mai fost constatate 322 de infracțiuni la regimul circulației, dintre care 187 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care se afla sub influența alcoolului.
Context în care merită reamintit faptul că magistraţii de la Judecătoria Ploiești l-au plasat pe un prahovean sub control judiciar, pentru 60 de zile, care a comis nici mai mult nici mai puţin de șase infracțiuni rutiere, şi anume: vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, conducerea unui autovehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu numere false !
Reamintim că, săptămâna trecută, în legătură cu acest caz, MAI a emis următorul comunicat: “Poliția Rutieră a fost anunțată, prin sistemul «112», că pe DN 1A, în Municipiul Ploiești – Cartier Vest, a avut loc un accident rutier. Oamenii legii au constatat că în eveniment au fost implicate două autovehicule, șoferul unuia dintre acestea necesitând îngrijiri medicale. Celălalt șofer a părăsit însă locul accidentului fără încuviințarea poliției, fiind prins la scurt timp și condus la sediu în vederea audierilor. Acesta a fost identificat în persoana unui ploieștean, în vârstă de 35 de ani. Fiind testat cu etilotestul, s-a descoperit că avea o îmbibație alcoolică de 0,77 mg/l în aerul expirat. Totodată, polițiștii au mai descoperit că șoferul nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule, plăcuțele de înmatriculare erau false, iar vehiculul nu este înmatriculat”.