Astra II – Viitorul II 2-2 (1-0)

Stadion: „Astra” – Ploieşti. Spectatori: circa 350. Au marcat: Romario Moise (40 şi 47)/ Cristian Ene (67 şi 69).
Astra II: Nedelcovici – Mihăilă (46 Chişi), Vârtej (61 Barîcă), M. Popescu, Roman – Pahonţu, Răileanu (46 Şerban) – Butean, R. Moise, Dr. Gheorghe (74 Şumudică jr.) – V. Gheorghe. Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Viitorul II: Tordai – Kilyen, Căpuşă, Ghiţă, Panait – T. Băluţă, Boboc, Neniţă, A. Stoica (87 C. Mihalache) – Măţan, C. Ene. Antrenor: Cristian Cămui.
Avertismente: Mihăilă (12), Butean (25), Răileanu (45), Pahonţu (40 şi 64) / Panait (25), Kilyen (32), Neniţă (70), Ghiţă (72), A. Stoica (72).
Eliminare: Pahonţu (64)
Au arbitrat: Omar Dumitrică – Cristian Pătraşcu, Răzvan Tudor (toţi din Craiova).
Observatori: Ion Ştefan (Buzescu – Teleorman), Cristina Toma (Bucureşti),
Jucătorii meciului: Romario Moise (Astra II) şi Cristian Ene (Viitorul II)

În faţa unei asistenţe destul de numeroase în comparaţie cu ceea ce a fost în prima parte a campionatului, derbiul „sateliţilor” din prima rundă a returului din Liga a II-a, Astra II – Viitorul II, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.
La capătul unui meci foarte bun pe alocuri, cu multe faze spectaculoase, suspans, răsturnări de situaţie şi nerv, cele două grupări cu media de vârstă foarte promiţătoare (ambele undeva la 18-19 ani) au oferit un meci pe cinste.
Echipa gazdă a avut 2-0, la un moment dat, dar a tremurat, până la urmă, pentru remiză, jucând aproape jumătate de oră cu un om în minus, la scorul de 2-2, care a fost şi rezultatul final al partidei, unul just pentru ambele grupări.
După ce fiecare dintre echipe a trecut pe lângă deschiderea scorului, până la urmă, spectacolul a fost total.
De la fiecare echipă a ieşit la rampă câte un fotbalist, Romario Moise reuşind două goluri, primul dintr-o pasă excelentă a lui Valentin Gheorghe (min. 42, 1-0), al doilea, după o centrare a lui Chişi şi o deviere de efect a lui Dragoş Gheorghe (min. 47, 2-0). Dar, Viitorul a avut în atacantul Cristian Ene „omul potrivit la locul potrivit”, acesta reuşind şi el o dublă, în doar două minute, de fiecare dată profitând de nesincronizări în defensiva gazdelor, nepermise, antrenorul Marius Măldărăşanu schimbându-l pe fundaşul central Vârtej, după cele două goluri încasate. Culmea, imediat a rămas şi fără Pahonţu – eliminat pentru două avertismente şi, fără vreun fundaş central „de meserie” disponibil, a apelat la tânărul mijlocaş Barîcă, jucător născut în 1999, care a reuşit să facă faţă „cerinţelor postului”. Astra s-a putut „mândri” şi cu cel mai tânăr jucător din teren, Gabi Şerban – născut în anul 2000, jucând o repriză, în timp ce la oaspeţi a intrat pentru câteva minute şi Cezar Mihalache – fostul junior petrolist, fiul lui Dragoş Mihalache, născut în 1999.
A rămas 2-2, o bună propagandă făcută fotbalului şi, mai ales, creşterii de tineri jucători, oaspeţii neavând nevoie de „prezentare”, jucătorii de la Academia lui Gheorghe Hagi având avantajul mai multor meciuri oficiale jucate în acest an (au participat şi în preliminariile UEFA Youth League), dar şi replica jucătorilor de la Astra a fost una pe măsură, elevii lui Marius Măldărăşanu făcând un joc foarte bun pe alocuri, desigur, cu excepţia celor câteva minute de „rătăcire”, care erau să coste foarte mult în economia partidei.