Bogdan Chitic

La finalul săptămânii trecute, două dintre cele trei echipe ploieştene masculine de baschet „sub 16 ani” angrenate pe tabloul Campionatului Naţional au bifat noi partide în cea de-a doua jumătate a sezonului. Formaţia Clubului Sportiv Universitar Ploieşti, antrenată de sârbul Ivan Gemaljevic, s-a deplasat în Capitală pentru confruntarea din faza semifinală cu Laguna Bucureşti, în faţa căreia reuşise să câştige în tur, scor 59-56, iar ABC T-Pack, grupare pregătită de Vasile Tace, a disputat o a doua „dublă” consecutivă, după cea din weekendul trecut, în „recalificări”, de această dată pe teren propriu, cu CSŞ Viitorul Cluj-Napoca şi cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti.
În sala de sport a Şcolii Generale nr. 110, din Bucureşti, CSU Ploieşti a făcut un meci bun împotriva Lagunei, în „condiţii speciale”, dar finalul jocului a aparţinut gazdelor, care s-au impus cu 82-73. „Am evoluat fără trei componenţi de bază, Alexandru Lică, Mihnea Popescu şi Andrei Tudorache, cu toţii accidentaţi. Sunt mulţumit de evoluţia echipei, care s-a luptat pe tot parcursul meciului, chiar dacă, pe final, nu am mai avut aceeaşi luciditate în defensivă, efortul depus în atac făcându-i pe băieţi să comită unele greşeli care ne-au costat. Forţat de împrejurări, am acordat credit unor jucători care nu au prins atât de multe minute până acum, şi pe care ţin să-i felicit pentru prestaţia avută şi pentru efortul depus în slujba echipei”, ne-a declarat Ivan Gemaljevic.
În schimb, ABC T-Pack Ploieşti şi-a continuat forma bună din ultima perioadă, reuşind să obţină două victorii muncite în „Olimpia”, cu CSŞ Viitorul Cluj-Napoca, scor 81-78, şi cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti, scor 60-48, aceasta din urmă la capătul uneia dintre cele mai bune prestaţii defensive a sezonului.
„În mod normal, nu ar fi trebuit să cedăm aşa uşor precedentele partide de la Ploieşti, noi fiind, totuşi, o echipă care evoluează mai bine în deplasare. Sâmbătă, am întâlnit o formaţie experimentată, cu talie, care provenea dintr-o grupă preliminară cu U-BT Cluj şi CSŞ Sighetu Marmaţiei, dar am condus în permanenţă ostilităţile şi, în ciuda scorului strâns de la final, consider că ne-am impus pe merit. Duminică, a fost un meci de o cu totul altă factură, în care am rulat tot lotul şi am câştigat clar, diferenţa fiind mai puţin importantă, asta după ce obţinusem victoria şi la Bucureşti. În continuare, avem şanse mai mult teoretice la prima poziţie, dar, printr-un joc favorabil al rezultatelor şi victorii în meciurile directe cu primele două clasate, putem ajunge chiar şi la turneul de baraj”, a spus Vasile Tace, tehnicianul „lupilor”.
Cea de-a treia formaţie ploieşteană prezentă pe tabloul „U16”, aparţinând Clubului Sportiv Şcolar, a avut zi de pauză în weekend, urmând să joace abia pe 9 aprilie, în deplasare, cu CSM Miercurea Ciuc.