Ieri, zeci de angajaţi ai societăţii de transport în comun din Ploieşti – Transport Călători Express – au protestat în centrul oraşului, mai exact în faţa Palatului Administrativ. După cum a reieşit şi din sloganurile strigate în timpul manifestaţiei, aceştia şi-au motivat acţiunea plecând de la situaţia în care se află societatea.
Concret, aceştia au susţinut că societatea la care sunt angajaţi a ajuns în pragul falimentului, una dintre cauze fiind pierderea procesului cu ANAF, prin care este obligată să achite o mare sumă de bani, vinovaţi de această situaţie, în opinia lor, fiind inclusiv cei din legislativul local.
De menţionat, că acest protest a fost organizat de către Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, condus de către Sebastian Suditu, în contextul în care, la nivelul societăţii, mai există un alt sindicat, condus de către Ion Mişcă.
De altfel, acesta din urmă, contactat telefonic, ne-a declarat că, ieri, a avut o serie de discuţii cu conducerea societăţii, inclusiv cu primarul Adrian Dobre, temele abordate fiind situaţia în care se găseşte TCE. Din aceste discuţii a reieşit că se încearcă să se găsească soluţii astfel încât societatea să nu ajungă la faliment. Pe de altă parte, la întâlnirea de ieri s-a discutat şi despre negocierea contractului colectiv de muncă.