Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat ieri DNA că este „un fel de poliţie politică în România” şi susţine că procurorii anti-corupţie recurg la o „vânătoare” cerând altor persoane anchetate să depună denunţuri împotriva sa şi a altor persoane.
Tăriceanu, care a fost audiat de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a susţinut că în ultimele două săptămâni procurorii au cerut altor persoane anchetate să depună denunţuri împotriva sa. „E evident că se urmăreşte cu totul şi cu totul altceva (…) e clar că procurorii fac ceea ce se numeşte vânătoare”, a declarat Tăriceanu, la ieşirea de la audieri, menţionând că nu este singurul care se află în această situaţie.
În opinia sa, „e inacceptabil acest comportament al procurorilor care încearcă să smulgă denunţuri de la cei care sunt anchetaţi împotriva unor persoane”. Acesta a cerut DNA „să înţeleagă că e o instituţie care trebuie să respecte şi legile şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor” şi a acuzat direcţia condusă de Laura Codruta Kovesi că „e un fel de poliţie
politică în România”.