Cristian Sbârnea, Marian Dima

Demarată în luna octombrie 2016, cu un record “statistic” de peste 122.000 de elevi la start, băieți și fete, cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, Cupa Tymbark Junior și-a desfășurat în perioada 30 martie – 2 aprilie etapa zonală, în opt regiuni ale țării.
Pentru copiii sub 8 ani, aceasta a fost și faza finală, astfel că învingătoarele la această categorie în cele opt zone au fost desemnate campioane. Pentru ceilalți elevi care s-au impus în această etapă urmează turneul final de la Timișoara, din perioada 23-25 mai 2017. Cupa Tymbark Junior se desfășoară la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
Judeţul nostru are o câştigătoare la grupa Under 8 – băieţi, desfăşurată week-end-ul trecut la Alexandria. Este vorba despre echipa de la Liceul / Grupul Școlar Simion Stolnicu – Comarnic, care şi-a trecut în palmares titlul de campionă.
După ce au reușit să câștige faza județeană, copiii sub 8 ani, care activează în cadrul liceului ”Simion Stolnicu” din Comarnic, au reușit să se impună și în faza zonală a Cupei Tymbark Junior.
Trebuie subliniat că faza pe județ s-a desfășurat la începutul lunii martie la Plopeni, cu o participare numeroasă, la această întrecere fiind prezente 9 echipe din Ploiești, Câmpina, Plopeni, Comarnic și alte localități prahovene, copiii comărniceni reușind să ocupe primul loc și calificarea în faza zonală.
Desfășurată la Alexandria, faza zonală a reunit la start echipele câștigătoare din județele Teleorman, Prahova, Ilfov, Ialomița și Călărași, pentru copiii sub 8 ani fiind și faza finală, astfel că învingătoarele la această categorie în cele opt zone ale țării au fost desemnate campioane.
Campionii U8 la băieți sunt copiii liceului ”Simion Stolnicu” din Comarnic (vezi foto), coordonator fiind profesor Piciorea Ancuța, iar protagoniștii acestui succes important pentru fotbalul din Comarnic sunt: Iosif Ovidiu(portar), Mârșanu Mihai, Iordan Darius, Oprea Daniel, Vlad Fabian, Buligă Ștefan, Comșa George, Drăcea Robert și Neagu Sebastian(jucători de câmp).
De remarcat că toți acești copii sunt componenți ai echipei de fotbal A.S. Viitorul Comarnic de pregătirea cărora se ocupă antrenorul Laurențiu Neagu.