Se preconizează anularea impozitelor pentru salariile mai mici de 2.000 de lei

Ministerul de Finanțe nu exclude, începând cu anul viitor, anularea impozitării veniturilor de orice fel mai mici de 2.000 de lei, menționează site-ul national.ro. Astfel, salariile sau veniturile lunare de orice tip mai mici de 2.000 de lei ar putea să nu mai fie impozitate, iar pentru veniturile cuprinse între 2.000 de lei şi 6.000 de lei impozitul să scadă de la 16 la 10%. De asemenea, pentru salariile mai mari de 6.000 de lei va rămâne valabilă impozitarea cu 16%.
Modificările amintite ar putea fi puse în practică începând cu data de 1 ianuarie 2018, dată la care actuala guvernare vrea să se treaca la impozitarea progresivă.

Creșterea economică a României ar putea fi mai mare decât cea estimată

În cursul acestui an, România ar putea înregistra o creștere economică mai mare decât cea estimată, de 5,2% din Produsul Intern Brut (PIB), o contribuție importantă la acest lucru urmând să aibă agricultura, consideră ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, citat de Agerpres.
„Sunt indicii că de fapt ceea ce criticau unii foarte aprig la începutul anului — că o creștere de 5,2% este nerealistă — a fost o estimare destul de prudentă și noi ne așteptăm la o creștere mai mare. Nimeni nu a luat în calcul faptul că 5,2% nu se bazează și pe o contribuție a agriculturii. Cum arată anul agricol, cum ne indică faptul că s-au dat subvențiile din februarie — ceea ce nu s-a întâmplat în anii precedenți — ne așteptăm ca sectorul agricol să aducă o contribuție suplimentară la PIB-ul realizat în acest an. Sunt chestiuni pe care nu le putem controla, dar, la ora la care vorbim, așa arată perspectiva producției agricole în anul 2017. Ne dă speranțe că va fi mai bine”, a precizat Ștefan Viorel, citat de Agerpres.