Petrolul Băicoi – Tricolorul Breaza 4-0 (1-0)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: „Petrolul”, Băicoi. Spectatori: 150.
Au marcat: Ad. Ilie (40, 74), A. Rusu (53, 72).
Petrolul Băicoi: M. Lixandru – G. Georgescu, A. Costache, M. Duca, M. Mocanu – Al. Zamfir, A. Rusu (cpt 76 A. Ştefan) – Al. Gheorghe (73 R. Condrea), Fl. Dorişor (68 Zăinescu), Al. Dudulescu (76 Caliţa) – Ad. Ilie. Antrenor: Bobi Codreanu.
Tricoloul Breaza: T. Ionescu – Ad. Ilie (31 B. Goran, 64 I. Călin), Şt. Vancea, Dumbărescu, Al. Damian, R. Manta – M. Vişan, L. Georgescu (cpt), R. Muşea, Al. Moldoveanu – Comnoiu (64 M. Anghel). Antrenor: Florin Stăncioiu.
Cartonaşe galbene: – / I. Călin (88).
Au arbitrat: Laurenţiu Piciu – Gabriel Enache şi Claudiu Dumitru (toţi, din Ploieşti). Observator: Tudor Negoiţă (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Andrei Rusu (Petrolul Băicoi).

La mijlocul săptămânii trecute, Petrolul Băicoi obţinea calificarea în sferturile Cupei României, la Breaza, scor 1-0, iar, la trei zile distanţă, cele două echipe s-au întâlnit din nou, de această dată în campionat, la Băicoi. Meciul a aparţinut aproape în totalitate gazdelor, care s-au impus cu 4-0 şi şi-au consolidat locul din prima jumătate a clasamentului.
Prima repriză s-a caracterizat printr-un joc echilibrat, putând nota doar două ocazii – Al. Gheorghe (28) a trimis cu capul pe lângă stâlpul stâng după centrarea lui Mocanu, iar Comnoiu (43) a şutat alături din interiorul careului. Între timp, în minutul 40, Fl. Dorişor a aruncat o minge peste linia de apărare a oaspeţilor, iar „percutantul” Ad. Ilie a trimis din 12 metri pe lângă T. Ionescu, deschizând scorul.
Actul secund a început furtunos şi, după ce în minutul 48, Comnoiu a tras în plasa laterală, gazdele au trecut de două ori pe lângă majorarea scorului (51, 52), prin Zamfir şi A. Gheorghe. Câteva zeci de secunde mai târziu, G. Georgescu a oferit o centrare de manual, la capătul căreia „căpitanul” A. Rusu a trimis cu capul la colţul lung, pentru 2-0!
Scorul a căpătat proporţii în minutul 72, când A. Ilie, cu o recuperare din propria jumătate, şi o cursă de 50 de metri i-a pasat ideal lui Rusu, care a pus latul din câţiva metri, trimiţând mingea în plasă. Vizitatorii au acuzat şocul şi, în minutul 74, Al. Zamfir a lobat peste Vancea, iar A. Ilie, cu un şut puternic din 12 metri, a închis tabela.
Până la final, oaspeţii au răspuns prin L. Georgescu (78) – şut de la 30 de metri, dar mingea atinsă de Lixandru a întâlnit transversala, pentru ca, mai apoi, să iasă în corner. În fine, G. Georgescu (89) a centrat din nou perfect de pe partea dreaptă, dar Caliţa, din faţa porţii, a trimis uluitor peste poarta goală.
De menţionat că preşedintele gazdelor, Dan Spiridon, bucuros de victoria băieţilor lui Bobi Codreanu, aşteaptă, acum, cu real interes, confruntarea cu vecinii de la Băneşti, din Vinerea Mare.