Bogdan Chitic

Echipa feminină de baschet „sub 16 ani” a CSŞ-CSM Ploieşti va încheia, la finalul acestei săptămâni, parcursul în faza semifinală a Campionatului Naţional. Fetele Loredanei Munteanu se vor deplasa de sâmbătă la Arad, urmând ca, duminică, de la ora 11:00, în sala de sport a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, să susţină meciul împotriva celor de la CSŞ Gloria. Ploieştencele abordează ultima etapă a „semifinalelor” de pe poziţia secundă, cu un record de 8-1, asta după ce, la ultima reprezentaţie în Sala Sporturilor Olimpia, au trecut fără probleme de codaşa CSŞ Alexandru Ceuşianu Reghin, scor 95-65. Singura înfrângere consemnată a fost cea din partida din Capitală, cu Olimpia Bucureşti (8-2), din urmă cu două săptămâni, formaţie pe care Ştefania Ionescu şi colegele sale o pot întrece în clasament dacă se vor impune la Arad.
„Nu avem probleme de lot înaintea acestei ultime partide pe care, desigur, dorim să o câştigăm pentru a încheia în forţă faza semifinală. Sunt convinsă că meciul nu va fi deloc unul uşor, ba dimpotrivă, dar îmi pun toate speranţele că vom fi în formă şi vom prinde o zi bună. Per ansamblu, aruncând o privire şi asupra celeilalte grupe semifinale, nu putem spune că o echipă este mai bună decât cealaltă, că o anumită formaţie ar pleca favorită pentru faza finală, din perioada 7-14 mai. Au fost două grupe foarte echilibrate, în care s-au înregistrat numeroase surprize, diferenţe mari de scor la unele partide care nu anunţau acest lucru. Nu există, în acest moment, o echipă care să iasă în faţă şi despre care să putem spune că este favorită certă, totul va depinde de cum vom gestiona această lună de pauză de după încheierea fazei semifinale, de forma de moment, de ambiţia fetelor şi, nu în ultimul rând, şi de sala în care vom juca în faza finală”, ne-a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.
În meciul tur disputat în „Olimpia”, CSŞ-CSM Ploieşti s-a impus, după prelungiri, cu scorul de 57-56, în faţa formaţiei arădene.

Campionatul Naţional de baschet feminin „U16″

Faza semifinală, grupa a II-a:
1. CS Olimpia Bucureşti (8-2) – 17 pct.
2. CSŞ-CSM Ploieşti (8-1) – 16 pct.
3. CSŞ Gloria Arad (6-3) – 15 pct.
4. LPS Alba Iulia (4-5) – 12 pct.
5. CSŞ-CSM Târgovişte (2-7) – 11 pct.
6. CSŞ Alexandru Ceuşianu Reghin (0-10) – 10 pct.