• Deşi se crede că fructele şi legumele ne fac bine fiind bogate în vitamine şi minerale, se pare că există unele care ne pun în pericol sănătatea. Principalul motiv pentru care acestea sunt periculoase pentru organismul nostru este reprezentat de modul lor de producere. Se pare că majoritatea acestora conţin o cantitate uriaşă de pesticide şi de metale grele, deoarece sunt crescute forţat. Pe lângă aceste substanţe dăunătoare, majoritatea fructelor şi a legumelor sunt sărace în substanţe benefice. Cum se explică acest lucru? Aşa cum am mai spus, ceea ce consumăm noi în prezent nu mai sunt produse naturale. Tocmai din acest motiv, consumarea fructelor şi legumelor organice este indicată pentru a ne menţine starea de sănătate, informează Divahair.
  • Testul Babeş-Papanicolau poate salva viaţa femeilor. Analiza identifică din timp schimbări precum celule cervicale anormale sau atipice asociate cu cancerul de col uterin. Prima testare este bine să se facă la cel mult 3 ani de la debutul vieţii sexuale. Apoi, se recomandă testarea anuală. După 3 rezultate normale, testul se poate face o dată la 2 ani. Este o analiză cât se poate de simplă, care presupune recoltarea de celule de la suprafaţa colului cu ajutorul unei periuţe de plastic sau a unui tampon de bumbac. Cu două zile înainte de efectuarea testului Babes-Papanicolau, trebuie evitate contactele sexuale, spălaturile vaginale şi aplicarea de ovule. Este de preferat ca testul să se facă între ziua a 10-a şi a 20-a după prima zi a ultimului ciclu, potrivit doctorulzilei.ro.
  • Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale care poate apărea în orice parte a acesteia, însă, de cele mai multe or0i, se iveşte la nivelul inferior al acesteia, în zona lombară. Există cazuri în care hernia de disc se dezvoltă la nivelul gâtului (cervical) şi mai rar toracic. Coloana vertebrală este compusă din mai multe vertebre care sunt legate între ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel exterior fibros, rezistent şi un ţesut gelatinos elastic situat în centrul lui. Un disc intervertebral sănătos se comportă ca un amortizor oferind coloanei vertebrale o protecţie la şocurile produse de multiplele mişcări pe care le faci constant, cum ar fi fugă, săritul sau ridicarea unor greutăţi. 4 din 5 oameni vor resimţi pe parcursul vieţii o durere lombară. Din fericire, peste 90% dintre aceştia pot beneficia de tratament conservator (terapie balneară, fizical kinetică, medicamentoasă), notează Click.