•  Kiwi este bogat în vitamine, minerale şi alţi nutrienţi. Printre acestea se număra vitamina C, E, K şi fibrele. Este o bună sursă a hormonului numit serotonină şi ajută funcţionarea optimă a sistemului digestiv şi cardiovascular. Serotonina îmbunătăţeşte dispoziţia, memoria, capacitatea de memorare, reglează apetitul, oferă energie. Sucul de kiwi poate înlocui cafeaua. Kiwi mai conţine şi magneziu care este de ajutor muşchilor şi sistemului nervos. Are cu 20% mai mult postasiu decât bananele şi previne osteoporoza, riscul unui infarct, pietrele la rinichi, reglează tensiunea arterială, potrivit Libertatea.
  •  Amestecul de miere şi scorţişoară previne îmbătrânirea prematură. Ambele ingrediente ale amestecului sunt bogate în antioxidanţi, care au rolul de a neutraliza radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulelor. E, de asemenea, de ajutor în infecţiile respiratorii. Dacă sunteţi răcit, vă doare gâtul, tuşiţi, sau au apărut complicaţii de genul infecţiilor respiratorii (bronşite, amigdalite, laringite), consumaţi zilnic miere cu scorţişoară. Amestecul e un antibiotic natural puternic, un antifungic şi antiinflamator. Previne bolile cardio-vasculare. Scorţişoara scade colesterolul rău din organism şi creşte nivelul celui bun, previne formarea cheagurilor şi scade riscul de ateroscleroză, în timp ce mierea dilată pereţii arterelor şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, potrivit Click.
  •  Unul din patru tineri e expus fumatului pasiv din cauza ţigărilor electronice, arată o nouă cercetare. Studiul a fost lansat de Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din Statele Unite şi arată că 25% din elevii de şcoală generală şi liceu au fost expuşi fumatului pasiv în ultimele 30 de zile, numai în SUA. Aceste date se traduc printr-un număr de 4.4 milioane de copii care nu fumează, dar care suferă din cauza fumătorilor, în timp ce peste 1 milion de copii sunt expuşi fumatului pasiv numai din utilizarea de către alţii a ţigărilor electronice, scrie Gândul, citat de site-ul descoperă.ro.