Cum pot trimite o petiție la Ministerul Sănătății ?

„Aș dori să trimit o petiție către Ministerul Sănătății. Vă rog să mă ajutați cu informații referitoare la datele de contact ale instituției.”
Ioan Georgescu, Ploiești
•  •  •
Pentru a solicita informaţii de interes public, conform prevederilor Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, ori pentru a transmite petiţii, în baza Legii 233/2002 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, vă puteți adresa în scris (prin Poșta Română sau curierat) la adresa: Ministerul Sănătății, strada Intrarea Cristian Popișteanu, nr. 1-3, sector 1 sau prin e-mail la adresa: presa@ms.ro. Soluţionarea petiţiilor se va face cu respectarea art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, conform căruia: „Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiționarului nu se iau în considerare şi se clasează”. Solicitarea în scris a informațiilor de interes public cuprinde următoarele elemente: a) autoritatea sau instituția publică la care se adresează cererea; b) informația solicitată, astfel încât să permită autorităţii sau instituției publice identificarea informației de interes public; c) numele, prenumele şi semnătura solicitantului, precum şi adresa la care se solicită primirea răspunsului. Pentru Legea nr.544/2001, puteți utiliza formularul online de la adresa de internet https://www.ms.ro.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.